DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

A McLarennél az szenved, akinél a fejlesztések vannak

Carlos Sainzban felmerült a gyanú, hogy a McLarennél félrement valami az új fejlesztések kalibrálásával, hiszen ez már zsinórban a második hétvége, amikor a régi autót vezető pilóta számol be jobb tapasztalatokról.

Az egy szem szabadedzésen, majd az időmérő első felében is a középmezőny elején mozgott a McLaren, ehhez képest csalódást keltő a csapat számára, hogy Lando Norris a 8., Carlos Sainz pedig a 10. helyen zárta az Eifel Nagydíj kvalifikációját. A spanyol különösen értetlenül áll az eredmény előtt, hiszen papíron az ő autójának kellett volna jobbnak lennie.

sainz



„Csalódott vagyok, mert az én autómon voltak az új elemek, amitől mindannyian előrelépést vártunk. Nem tudom, hogy a törölt pénteki program miatt nem tudtuk-e megfelelően beállítani az autót, de az edzés kezdete óta hátrányban vagyok. Úgy döntöttünk, hogy különböző autóval hajtunk pályára: Lando egész nap a régi fejlesztési csomagot használja, és elégedettebbnek tűnik. Szocsiban pedig fordítva csináltuk, ott Lando autóján voltak a fejlesztések, és én éreztem magam kényelmesebben. Szóval nem tudom, mi lehet a háttérben, de azt hiszem, újra át kell ellenőriznünk mindent” – adott hangot abbéli gyanújának Sainz, hogy valami nem stimmelhet az új elemekkel.

Norris idei leggyakoribb rajtpozícióját szerezte, hiszen már negyedik alkalommal kvalifikált a nyolcadik legjobb idővel, de ettől még nem elégedett.

„Szerintem elég jól kezdtük a hétvégét – vagyis hát ezt a napot – az edzésen elért harmadik hellyel. A balansz is azonnal jó volt, és sokkal magabiztosabb voltam az autóban, mint Szocsiban. A cél ez is volt, szóval ebben a tekintetben szép munkát végeztünk a csapattal. Csak hát ez a 8. hely, nem is tudom, egy kicsit lejjebb van annál, mint amit szeretek” – foglalta össze érzéseit a brit az időmérőt követő televíziós interjúban.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: