DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 23. kedd
F1

Vésztervvel készül az F1 a zord hétvégére

A németországi Eifel környéke eddig nem kedvezett az F1 számára, köd miatt mindkét pénteki F1-es szabadedzést törölni kellett. Az FIA összeállít egy alternatív forgatókönyvet.

Szokatlan körülmények között szokatlan helyzet alakult ki a Formula-1-es Eifel Nagydíj pénteki napján, ahol a hideg, esős, ködös őszi időjárásban az autók kétszer másfél óra gyakorlás helyett egész nap a bokszokban parkoltak. A pályán felgyülemlett víz önmagában nem okozott volna ekkora fennakadást, viszont a gyenge látási viszonyok miatt a mentőhelikopter nem tudta volna biztonságosan ellátni feladatát, így a mezőny a délelőttöt és délutánt is a garázsokban töltötte. Mivel október közepe magasságában semmi sem garantálja, hogy szombaton és vasárnap kellő mértékben javul a helyzet, az FIA elkezdett egy vészforgatókönyvön dolgozni.

f1-nurb-230201



„Az előrejelzést javulást mutat, de készülünk B tervvel arra az esetre, ha nem változna a helyzet. Jelenleg is ezen dolgozunk. Összeállítunk egy B tervet, amiről mindenkit értesítünk majd” – idézte a Motorsport Michael Masi versenyigazgató rövid nyilatkozatát.

Az FIA előírásai szerint minden 1-es besorolású (F1-es futamra alkalmas) pályától húsz percre elérhetőnek kell lennie egy kórháznak. Ha az időkorlát közúton is teljesíthető, akkor nincs szükség a mentőhelikopterre, a Nürburgring esetében azonban ettől távolabb helyezkedik el a legközelebbi egészségügyi intézmény.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: