DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 18. csütörtök
F1

Jót pihent a mezőny a második edzés helyett is

Egy kilométer, nem sok, annyit sem tettek meg a Formula-1-es autók járó motorral a Nürburgringen az Eifel Nagydíj pénteki edzésnapján. A második gyakorlást szintén ellehetetlenítette az időjárás.

A hasonlóan eseménytelen első szabadedzés összefoglalóját azzal zártuk, hogy papíron 15 órakor kezdődik a második – nos, tényleg csak papíron történt így, az aszfalton ugyanis nem. A semmi a tervezett délutáni kezdéskor is ugyanott folytatódott, ahol délben abbamaradt: a szűnni nem akaró eső és az eloszlani nem akaró köd miatt a mentőhelikopter nem volt képes felszállni, így pedig a versenyirányítás nem adhatta meg a zöld jelzést a mezőny számára. Mondhatni az időjárási körülmények és az autók egyaránt hajthatatlanok maradtak.

Ej5BBSEXcAIBmPz



Még a halogatás mintázata is egyezett a délelőttivel: előbb 15:00-kor, majd 15:30-kor tett közzé helyzetjelentést az FIA, miszerint 30 percig még biztosan zárva marad a bokszutca. Amikor pedig elértük a 16 órát, ahol az újabb fél óra várakozás már a szabadedzésre szánt időkeret végét jelentette volna, hivatalosan is befejezettnek nyilvánították a soha meg nem kezdett szabadedzést. A Nürburgring így hét év utáni F1-es visszatérése első napján felgumizatlan maradt, a versenyzők pedig a bokszutcában vagy a közösségi médiában beszélgetve, esetleg szobájukban pihenve múlatták az időt. 

Folytatás szombaton a 12 órára kitűzött egyórás harmadik szabadedzésen, amikorra szintén hideget, csupán 9 °C-os időt jósolnak. Ahogy azt a Racing Point csapatvezetője, Otmar Szafnauer a Sky Sportsnak nyilatkozva megjegyezte, kiváló főpróba ez az Emilia-Romagna-i Nagydíjra, hiszen a hónap végén érkező imolai hétvégén egyébként is a kétnapos formátummal fog kísérletezni a sport, amelyben egyetlen szabadedzésre lesz lehetőség a szombati időmérő előtt.

Abban viszont bízhatunk, hogy az időjárás és az adatgyűjtés hiánya kiszámíthatatlanná teszi az Eifel Nagydíj további történéseit - már amennyiben végre felkerülnek majd nevek az eredményjelzőre.

Azért az eseménytelenség nem akadályozott meg minket abban, hogy élő szöveges közvetítést vezessünk erről az egy óráról.

Ej4-YycXkAATADN

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: