DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Ilott: Nem elszalasztott lehetőségként fogom fel

A szezon legunalmasabb pénteki napján vagyunk túl, hiszen az időjárási körülmények nem tették lehetővé, hogy gyakoroljanak a pilóták. A Hasszal debütálására készülő Ilott mégsem panaszkodik.

Mick Schumacher mellett a Ferrari-akadémia egy másik üdvüskéje, a Formula-2-es bajnokság második helyén álló Callum Ilott is arra készült, hogy az Eifel Nagydíj első szabadedzésén először vezethet majd F1-es autót éles körülmények között.

Azonban az égiek nem voltak kegyesek hozzájuk, így sem Schumacher, sem Ilott nem mutatkozhatott be versenyhétvégén az F1-ben. A hírek szerint azonban az utolsó versenyen, Abu Dhabiban ismét lehetőséget kaphatnak a két Ferrari-motoros csapattól.



Ennek ellenére Ilott nem beszél lehangoltan az Eifel Nagydíj pénteki napján történtekről: „Nyilvánvalóan senki számára nem alakult ideálisan a mai nap, ugyanakkor így is sok tapasztaltot tudtam szerezni” – idézi a Formula Spy a fiatal britet.

„Megtudtam, hogyan készül egy F1-es versenyző egy szabadedzésre, így ebből a megközelítésből máris sokkal okosabb lettem. Egyáltalán nem nevezném ezt egy elszalasztott lehetőségnek. Nyilván szerettem volna megtenni pár kört, de az időjárás nem volt kegyes hozzánk.”

„Remélhetőleg kapok majd egy másik lehetőséget, még a szezon vége előtt, de ha mégsem, akkor ez is egyfajta tapasztalatszerzés volt. Le kell vonnom ebből a helyzetből is a pozitívumokat, még abból a kevésből is, ami ma történt, így már legközelebb rutinosabban tudok előkészülni, ha adódik még egy ilyen lehetőség” – zárta Ilott.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: