DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Zord időjárás és eső vár az F1-re a Nürburgringen

Meglehetősen zord időjárás vár a mezőnyre a 2013 után visszatérő Nürburgringen. Egész hétvégén szakadni fog az eső, a hőmérséklet olykor még a 10 °C-ot sem éri majd el napközben.

Hétvégén rendezik az Eifel Nagydíjat, melyen Lewis Hamilton továbbra is Michael Schumacher 91 futamot számláló győzelmi rekordját üldözi, Kimi Raikkönen pedig a legtöbb futamon elrajtoló pilóta lesz vasárnap.

Azonban a Nürburgringtől nem azt szoktuk meg, hogy kegyes lenne, ez pedig most sem lesz másképp, mikor hét év szünetet követően ismét ellátogat a legendás pályára a száguldó cirkusz mezőnye.

Ugyanis a péntek 11:00-kor kezdődő első szabadedzésen nagyjából 10 °C-os lesz a levegő hőmérséklete, és az aszfalté sem lesz sokkal melegebb, mivel a Napot az elkövetkező héten nem fogják látni a térségben élők.

 



Csapadék ekkor talán épp nem lesz, de előtte egész hajnalban és reggel érkezik majd az égi áldás, és azt követően is egész nap lógni fog az eső lába, így nem kizárt, hogy a két gyakorlás mégis esőben zajlik majd. A hétvége alatt a legmelegebb péntek délután lesz, ekkor 13 °C-ot(!) fognak mutatni a hőmérők.

A szombati 15:00-s időmérőre is várható csapadék, azonban aznapra jelentősen kevesebb esőre számít a Weather.com a Nürburgring felett, mint pénteken, ugyanakkor a levegő hőmérséklete valahol +6 és +8 °C között ingadozik majd, ami nem éppen megszokott egy versenyhétvégén.

A vasárnapi versenyen hasonló körülményekre kell számítani, egész nap előfordulhat esőzés, a legvalószínűbbnek jelenleg épp a verseny rajtára, tehát 14:10-re mutatja az előrejelzés az eső érkezését.

Mi már talán meg sem tudnánk mondani, mikor rendeztek utoljára F1-es futamot ennyire hűvös, már-már hideg időben, és az is nagy kérdés lesz, hogyan birkóznak meg ezzel a Pirelli olykor sokat szidott abroncsai.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: