DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
F1

Ezért választotta Vettel az Aston Martint

Az F1 valaha volt legnagyobb istállójától egy bő tíz éve alapított középcsapathoz igazol Sebastian Vettel. Mi motiválja még mindig? Erről ő maga nyilatkozott a sorozat podcastjében.

Hatszezonnyi közös munka után némileg csalódottan, céljaik elérése híján búcsúzik egymástól Sebastian Vettel és a Ferrari. A párosnak 2015 óta nem sikerült megtörni a Mercedes egyeduralmát, így tavasszal a csapat a pilóta menesztése mellett döntött. Hónapokig kérdéses volt, a négyszeres világbajnok egyáltalán marad-e az F1-ben, néhány hete azonban megérkezett a hivatalos közlemény: a pilóta 2021-től az Aston Martinná váló Racing Pointot fogja erősíteni. Hogy mi győzte meg Vettelt a folytatásról, arról az F1 hivatalos podcastjében nyilatkozott.

 vet-portre-20202



„Ő [Lawrence Stroll, a csapat tulajdonosa] volt az. Sok szempont számított. Részben az, hogy a csapat fejlődik. A teljesítményt illetően nem volt miről beszélni. Aztán ott volt a versenyzés oldala – hogyan teljesít a csapat, merre tart, mekkora a potenciálja stb. De ezeknél is fontosabb volt a hozzáállásuk és az akaratuk, hogy közösen valami jót szeretnének tenni. Egy szórakoztató projektnek tűnik, aminek én is részese akarok lenni. A Ferrarihoz nyilván nehezen hasonlítható. Ez egy hihetetlenül kemény kihívás lesz az egész istálló számára, és remélem, hogy az autóban és azon kívül is hozzájárulhatok sok mindenhez” – árulta el.

Vettel utoljára második F1-es évében, 2008-ban versenyzett ilyen kis létszámú és költségvetésű csapatnál, hiszen 2009-től 2014-ig a Red Bullt erősítette, 2015-től pedig következett a ferraris korszaka. Belátja, hogy az Aston Martinnál a megszokottól eltérő körülmények várnak rá, de ez a lelkesedésén semmit sem változtat.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: