DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

A Renault már tavaly nyáron felhívta Alonsót

Meglepően korán, Alonso visszavonulása után fél évvel felkereste a Renault istállója a spanyolt - arra voltak kíváncsiak, nem unatkozik-e otthon. Ez ültette el a bogarat a pilóta fülében.

Fernando Alonso jövő januárban harmadszor tér vissza a Renault Formula-1-es istállójához. Először 2003 és 2006 között teljesített négy szezont, közben két világbajnoki címet szerezve. Egy mclarenes kitérőt követően 2008-ban újabb két idényre visszatért a gárdához, de ez az időszak kevésbé alakult sikeresen számukra. Mint az egy friss interjújából kiderült, a 2021-es visszatérése először nem is az ő fejéből pattant ki. hanem a csapat kezdett el érdeklődni iránta.

alo-ulesproba2020



„Először 2019 júniusában hívtak fel, amikor azt akarták kideríteni, nem unatkozom-e otthon. Aztán augusztusban pilótát akartak cserélni, de akkor még nem akartam visszatérni. Csak ezt követően döntöttem a Formula-1 mellett. A folyamat könnyedén lezajlott, nem terveztünk, hanem improvizáltunk. A kezdeti tárgyalások 2019 novemberéig nem kezdődtek el a csapattal” – árulta el a spanyol a Motorsport-Totalnak.

Bár Alonso kétségkívül népszerű, általában nem a közönségkedvencek között tartják számon. Pedig elmondása szerint sokan meglepődnek, amikor személyesen találkoznak vele.

„Mindenkinek lehet saját véleménye. Valójában mindig is illett hozzám, hogy az emberek nem fogalmaztak meg túl jó véleményeket rólam. Sokan meglepődtek, amikor személyesen találkoztak velem. Emiatt nem aggódom. Vannak emberek a közösségi médiában, akik mindent kritizálnak egy ismert személlyel kapcsolatban. Igazán csak a csapatom és a családom véleményével foglalkozom. Ha valakinek rossz benyomása van rólam, saját magában kellene keresnie a hibát. Elvégre nem ismer engem. Nem igazán értem az embereket” – fogalmazott.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: