DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 23. kedd
F1

Miért nem írt még alá Hamilton?

Német sajtóértesülés szerint idén nem is fogja aláírni új szerződését, mert Wolff és a Mercedes sorsa sem biztos - a britek szerint viszont már meg is van a hároméves szerződése.

Továbbra sincs szerződése a következő szezonra Lewis Hamiltonnak, a hetedik világbajnoki címe felé igyekvő brit klasszis még mindig kivár - egyelőre nem tudni, hogy pontosan miért. Egyes források szerint már megtörtént a megegyezés és gigászi fizetést harcolt ki magának, hiszen a Mercedes nem nagyon tehet mást, most viszont másik információ is napvilágra került.

hams



A német RTL ugyanis arról számolt be, hogy az érdemi tárgyalás még el sem kezdődött a felek között - Hamilton előbb látni szeretné, hogy mi lesz a még mindig bizonytalan sorsú Toto Wolff jövőjével, marad-e, vagy távozik, illetve hogy a pletykaszinten felmerülő Ineos-ügyletről mi derül ki. Mint ismert, Eddie Jordan szerint az ENEOS megvásárolja a Mercedes gyári csapatát és a német márka ilyen formában kivonul a száguldó cirkuszból - talán emiatt sem akar hosszabb távra aláírni Hamilton.

Az RTL hozzátette, hogy forrásai szerint idén alá sem fognak már írni Hamiltonnal - erről Wolff egymásnak ellentétes dolgokat mondott, először azt, hogy ez is egy lehetőség, utána pedig azt, hogy nem, 2020-ban alá kell írni 2021-re, nem lehet úgy nekimenni a naptári évnek, hogy nincsenek meg a pilótáik. A brit sajtó szerint viszont kész van a hároméves szerződés, csak alá kell írni...

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: