DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

Wolff: Domenicali jó helyzetben van

A Mercedes vezére szerint Chase Carey megcsinálta a nehezét, Stefano Domenicalinak jó helyzetből kell indulnia az F1 élén - ő képes lehet megtalálni a helyes egyensúlyt bizonyos dolgok között.

Egy ideig volt arról szó, hogy Toto Wolff lehet a Formula-1 új vezére Chase Carey távozása után, de mint mondta, azt a Ferrari biztosan megvétózta volna - így végül éppen a Ferrari korábbi csapatfőnöke, Stefano Domenicali foglalhatja el ezt a posztot. Wolff és Domenicali korábban nem voltak túl jó viszonyban, az osztrák szerint viszont ez már a múlté és jó kezekbe kerül a sportág.

wulf



"Szerintem ő jól ismeri a sportágat belülről, így valóban a sport kerül előtérbe. Úgy gondolom, hogy nem fog belemenni mesterkélt, hamis dolgokba. Szerintem ő régivágású, de azt is megérti, hogy a nézők érdeklődését fent kell tartani - nagyon komplikált megtalálni az egyensúlyt a két dolog között, de szerintem neki sikerülni fog" - idézi Domenicalival kapcsolatban Wolff szavait a GPFans.

"Chase Carey kiharcolta az új Concorde-egyezményt, ezt mindannyiunknak el kell ismerni. Néha frusztráló volt számára, hogy harcolnia kell az FIA-val és tíz optimista csapattal is, de ezt már megcsinálta, úgyhogy Stefano jó helyzetben veheti át a sportot. Ezt még optimalizálni lehet új szponzorációval, két jó közvetítői szerződéssel, be lehet hozni izgalmas helyszíneket, versenypályákat és meg lehet nyerni egy új generációt ennek a sportnak a már létező csatornákon keresztül" - tette hozzá.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: