DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Renault: Alonsóval nem lehet több kifogásunk

A következő szezontól magasabbra kerül a léc a francia F1-es istálló számára, hiszen Fernando Alonso nagy reményekkel, és még nagyobb elvárásokkal érkezik az alakulathoz.

2021-től új korszak kezdődik a Renault F1-es programjában. A csapat egyrészt az Alpine érkezésével új arculatot ölt magára, másrészt visszatér a sokat látott Fernando Alonso. A spanyol pilóta harmadik turnusára készül a gárdával, amivel 2005-ben és 2006-ban világbajnoki címig menetelt. A gárda érzi az ezzel járó pozitív feszültséget, amivel kapcsolatban Cyril Abiteboul elismerte: muszáj fejlődniük.

alesz_2



„Tudjuk róla, hogy nem vét hibákat. Nem lehetnek kifogásaink, javulnunk kell” – nyilatkozta ALonso visszatérésével kapcsolatban a csapatvezető. Abiteboul szerint ígéretes előrelépéseket tettek az idei autóval kapcsolatban, ami a szezon elején kihívások elé állította a mérnököket. Ezek jó úgy tűnik, képesek voltak átlépni.

„Az első nyolc futamunk úgy nézett ki, hogy minél több időt töltöttünk gyors kanyarokban, annál hátrébb csúsztunk. Gyors kanyarokban nem volt stabil a leszorítóerőnk. Először Mugellóban törtük meg ezt a mintát, ahol a vártnál jobban teljesítettünk. Valószínűleg van még [potenciál] az autóban, csak ki kell nyerni belőle. Barcelonában például sehol sem voltunk, Spában pedig teljes mértékben versenyképesek lettünk. Talán ez nem is a pálya típusán múlik. Talán az autónk csak egy nagyon szűk tartományban működik a maximumon, és azt elhagyva aránytalanul sok időt veszítünk.  Mugellóban ezért próbáltunk ki több különböző beállítást, és ezek közül néhány alátámasztotta az elméletünket” – idézte az Auto Motor und Sport.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: