DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Hamarosan elkészülhet a 2021-es versenynaptár

Az F1 már ebben a hónapban ideiglenes jövő évi versenynaptárral állhat elő, amiben jó eséllyel helyet kap az idén utolsó pillanatban, kínos körülmények között lefújt Ausztrál Nagydíj.

Mintha legalább egy éve történt volna, hogy a Formula-1 mezőnye kiutazott Melbourne-be, ahol a koronavírus felbukkanása miatt az első szabadedzés előtt alig egy órával fújták le a szervezők a versenyhétvégét. Akkor még nem is gondoltuk volna, milyen 2020-as év vár ránk, de fél évvel később még mindig itt vagyunk, és már a 2021-es szezonról beszélgethetünk. Bár a helyzet finoman szólva is bizonytalan, az Ausztrál Nagydíjat szervező cég vezérigazgatója szerint az F1 már ebben a hónapban előállhat egy ideiglenes jövő évi versenynaptárral.

f1-start-20201



„Rendszeres, és minden tekintetben nagyon pozitív tárgyalásokat folytatunk a Formula-1-gyel és a [MotoGP-ért felelős] Dornával. Mindkét szervezetről tudom, hogy október második felében tervezi nyilvánosságra hozni a nem végleges versenynaptárát. A Formula-1 számára ez azt jelenti, hogy Melbourne szokás szerint a márciusi szezonnyitó szerepét kapja” – árulta el Andrew Westacott a Speedcafénak.

„Nekünk, a kormánynak és az F1-nek is fel kell ismernie, hogy még karácsony előtt meg kell születnie a döntésnek. Ha ez megtörténik, egy hónapunk marad a véglegesítésre. Ez egy közös döntés lesz, de amint megszületik, el kell köteleznünk magunkat mellette. Senkinek nem áll szándékában az idei szituáció megismétlődése. Bíznunk kell az utazási irodákban és az rendezvényszervezőkben, valamint újra kell indítanunk az ipart, ami jelentős mértékben befolyásolja a gazdaságot. Ezt jobb, ha márciusban megtörténik. Ha megváltoznak a körülmények, alkalmazkodnunk kell, de jelenleg rendben vagyunk, így ott kell lennünk az ideiglenes versenynaptárban” – tette hozzá.

2011 óta az idei volt az első év, hogy nem az Ausztrál Nagydíjjal kezdődött az F1-es szezon.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: