DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Sajtó: A Red Bull Perezt akarja

Olasz sajtóértesülések szerint az energiaitalos csapat szakít a hagyományokkal, és a saját pilótái helyett egy külsőst választ Verstappen mellé. Ezzel pénzügyileg is jól járnának.

Daniel Ricciardo 2018-as távozása óta nincs könnyű helyzetben a Red Bull istállója. Hiába rendelkeznek az F1 egyik legerősebb pilótaakadémiájával, az utóbbi másfél évben nem sikerült olyan versenyzőt ültetniük Max Verstappen mellé, aki megfelelően bánik az autóval és az élmezőnyben is megállja a helyét.

rb-pitstop-2020



 A tavalyi szezonhoz hasonlóan idén is találgatások övezik az anyacsapat második számú ülését, amiről a Gazzetta dello Sport nem kérdést, hanem kijelentést fogalmazott meg: az olasz lap szerint az istálló elégedetlen Alex Albon teljesítményével, ám a helyére nem Pierre Gaslyt, és nem is Danyiil Kvjatot akarja beültetni. A Racing Pointtól menesztett Sergio Perezre fáj a foga.

„Most először a Red Bull a saját körein kívül válogat, mert azon belül egyetlen pilóta sincs felkészülve a nagy ugrásra. A mexikói a favorit, hiszen a vele érkező támogatók pénzügyileg is segítik a csapatát. Végre ismét lehetősége lesz dobogós helyezésekért harcolni, amire a Haasnál és az Alfa Romeónál nem lenne lehetősége” – írta lap, hozzátéve, hogy Nico Hülkenberg a másik potenciális jelöltjük.

Sergio perezt nem nyűgözik le az ehhez hasonló híresztelések. „Nem szeretek ilyen pletykákat hallani. Még én sem tudom, milyen irányt vesz a karrierem” – kommentálta a mexikói.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: