DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

Gasly: A Red Bull tudja, most jobb lennék

A lehetséges előléptetéséről nyilatkozott az idén bombaformában versenyző Pierre Gasly, aki szerint a Red Bull tisztában van vele, hogy közösen most már sokkal jobb teljesítményre lennének képesek.

Elképesztő másfél év áll a 24 éves Pierre Gasly mögött, akiről elmondhatjuk, hogy egy komoly törésből képes volt még erősebben felállni. A Red Bulla 2019-es szezonra léptette őt elő a Red Bull az akkori Toro Rossótól, ám annyira elégedetlen volt a teljesítményével, hogy 12 versenyhétvége után leváltotta őt az akkor újonc Alex Albonra. A helycserével mintha a sorsuk is gazdát cserélt volna: míg Albon a Red Bullnál az elemekkel küzd, addig Gasly jobbnál jobb futamokat teljesítve nyűgözi le környezetét. 

gasly-monza-2020-win



A szezon végéhez közeledve az energiaitalos csapatnak el kell gondolkodnia azon, jövőre milyen felállással folytatja a versenyzést, ami nem egy könnyű kérdés. Ezzel kapcsolatban Gasly elmondta, mit gondol.

„Hogy elégedett vagyok-e a teljesítményemmel? Igen. Boldogan dolgozok-e velük? Igen. Az a célom a Formula-1-ben, hogy jobb pozíciókért harcolhassak? Igen, mindent számításba kell venni. Viszont jelen pillanatban nem hiszem, hogy sokkal többre lennék képes. Összességében nincs olyan, hogy jó vagy rossz választás. Szerintem mindkettő jó. Jelen pillanatban egészen jól teljesítek” – nyilatkozta a Motorsport-Totalnak.

Gasly idén gyengébb autóval tíz versenyből háromszor végzett Albon előtt, de elmondása szerint ez őt nem foglalkoztatja. „Mindegy, ki van mögöttem, én elégedett vagyok. Nem Alexre koncentrálok. Ami vele történik, az nem az én problémám, szóval nem foglalkoztat a dolog. A lényeg az, hogy az utóbbi 12 hónap során 70 pontot szereztem a Toro Rossóval és az Alpha Taurival, ami sokkal több, mint amit előttem bárki megszerzett ebben a csapatban. Volt, aki kevesebb ponttal is lehetőséget kapott a Red Bullnál. Meglátjuk.”

gasly-spa-action-20201

Az anyacsapat jelenlegi berendezkedéséből fakadóan Gasly egy esetleges előléptetést követően kénytelen lenne felvenni a második számú pilóta szerepét, hiszen a Red Bull Max Verstappen köré rendezkedett be. Gasly még nem tart ott, hogy ezen morfondírozzon.

„Erre még nem gondoltam, de az egyértelmű, hogy ha valaki világbajnokságot akar nyerni, akkor neki kell a csapat vezetőjének lennie. Ez az első kritérium. Én emellett jó pozíciókért is akarok harcolni, és a Red Bull rendelkezik a jobb autóval. Ők és én is megtanultuk a leckét arról, mi nem működött. Szerintem most máshogy végeznénk a dolgunkat. Mindketten tudjuk, hogy jobban teljesítenénk” – tette hozzá magabiztosan.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: