DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Alonso: Csak az F1-ben tiltott az edzés

A kétszeres F1-es világbajnok szerint ez az egyetlen sport, ahol a sportolót eltiltják az edzéstől - próbálják valahogy összehozni, hogy valamennyit autóba ülhessen, de nem könnyű a helyzete.

Jövőre nagy lendülettel tér vissza a Formula-1 mezőnyébe Fernando Alonso, de azért van, ami továbbra sem tetszik a kétszeres világbajnoknak: például az, hogy a teszttilalom miatt gyakorlatilag nem ülhet az autóban és úgy kell újra felvennie a ritmust, hogy alig gyakorolhat előtte. Tudja, hogy ez nem csak az ő problémája, de ebben az esetben őt is zavarja...

"Van egy nagy ellentmondás az F1-ben. Ez a legkifinomultabb sport a világon, áramlanak bele a milliós befektetések, de mégis ez az egyetlen sport, amelyben a sportolók el vannak tiltva az edzésektől. Jövő januárban másfél napot lehet majd tesztelni az autóval, aztán mehet a világbajnokság" - fejtette ki a véleményét Alonso a spanyol AS-nek adott interjújában.

ali



"Elképzelhetetlen lenne, hogy valaki, aki mondjuk gerelyhajítóként készül az olimpiára, másfél napot edzhetne, aztán mehetne az olimpiára. De itt ez van... alternatív megoldások után kell néznünk, mint például a szimulátor és egyéb eszközökbe, felszerelésekbe kell fektetnünk, hogy edzeni tudjunk" - tette hozzá a kétszeres világbajnok.

Alonso egyébként Cyril Abiteboul csapatfőnök szerint kettő-négy napot szeretne autóban ülni, az istálló pedig ezt próbálja valahogy összehozni - az újoncok tesztjén nem vehet részt, maradnak a filmes napok, vagy egyéb lehetőségek, amikor beülhet. A terv az, hogy a teszttilalom mellett egy 2018-as Renault-val köröhet valamennyit a spanyol - és várnak az FIA válaszára, ugyanis megkérték a szövetséget, hogy Alonso mégis ott lehessen az újoncok tesztjén.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: