DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Ocon: Ez volt az eddigi legjobb etapom

A Renault francia pilótája az Orosz Nagydíj első felében sokáig a negyedik pozícióban autózott. Tempóban egy szintet képviselt Daniel Ricciardóval, gumikezelésben pedig felül is múlta őt.

Esteban Ocon a hetedik helyről kezdte az 51 körös viadalt, és Carlos Sainz, Daniel Ricciardo, valamint Sergio Perez megelőzésével hamar a dobogó közelében találta magát. Első etapját a negyedik pozícióban teljesítette, ezalatt csapattársát is képes volt felülmúlni. A kerékcsere után azonban visszaesett a tempója, így végül a rajtpozíciójában zárta a futamot. Érzése szerint több volt a versenyében, de összességében nem lehet elégedetlen. 

ocon-action-20201



„A verseny első szakasza valószínűleg a szezonom legjobbjának számít. Jót rajtoltam, a tempóm pedig nagyon, nagyon erős volt. A lágyakon Daniellel voltam egy szinten, viszont néhány körrel tovább tudtam rajtuk menni, ami határozottan jó érzés. Sajnos a kiállás után a keményeken már nehezebb volt. Ezzel kapcsolatban még van dolgunk. Hagytam néhány pontot az asztalon, de egyre jobbak vagyunk. Nagyszerű jel az első etap tempója, és közeledünk a konstruktőri harmadik helyezéshez” – idézte őt a GP247.

A Renault érezhetően sokat fejlődött az utóbbi néhány futamon, ami Ocon szerint az autó jobb megértésének köszönhető.

„A cél az, hogy összességében mindenhol stabil teljesítményt nyújtsunk. Az utóbbi néhány versenyen sokat megtudtunk az autó beállításairól és potenciáljáról. Egy kisebb fejlesztési csomagot is bevetettünk, ami segítette a teljesítményünket. Ha visszamennénk Budapestre vagy Barcelonába, más képet mutatnánk magunkról. A jelenlegi tudásunkkal több teljesítményt tudunk kinyerni az autóból” – tette hozzá.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: