DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Jövő héten bejelenti Perezt a Haas?

A pletyka szerint hamarosan jöhet a bejelentés - ha a Red Bull nem igazolja le a mexikóit, akkor a Haashoz igazol, az Alfánál a Raikkönen-Schumacher páros a legvalószínűbb.

Úgy tűnik, hogy ha maradni akar a Formula-1-ben Sergio Perez, akkor már csak egy igazi opciója van, méghozzá a Haas. Van még szabad ülés az Alfa Romeónál, de ha Kimi Raikkönen marad, akkor a másik helyet valószínűleg a Ferrari döntheti el, illetve felmerülhet még a Red Bull, de könnyen lehet, hogy az energiaitalosok nem változtatnak az eddigi pilótapolitiákujon. Így marad a Haas, amely viszont válogathat a jelentkezők közül...

checo



"Az a legvalószínűbb, hogy Checo a Haasnál köt ki, ez várható" - mondta Youtube-csatornáján a korábbi McLaren-szerelő, Marc Priestley. "Szerintem az Alfánál Kimi Raikkönen és Mick Schumacher lesz majd jövőre az autókban, míg a Haasnál akár két ülés is felszabadulhat és szerintem az egyikbe Checo fog beleülni. Persze ott van még lehetőségként a Red Bull autója is" - tette hozzá.

Dr. Helmut Markóék azonban eddig nem mutattak hajlandóságot arra, hogy a programjukon kívüli versenyzőt igazoljanak le és van, aki szerint ennek olyan oka van, amit nem lehet áthidalni: ha 2kintről" igazolnak, akkor bukhatják a pilótaprogramjukat. "Van azért arra esély, hogy Checo, vagy Nico Hülkenberg végül a Red Bullnál köt ki átmeneti megoldásként, ha úgy érzik, hogy most nem alkalmas arra senki, hogy Max Verstappen csapattársa legyen. Csak egy-két évről lehet szó. A pletykák szerint viszont Checótól a jövő héten válaszok jöhetnek."

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: