DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

„Perez megérdemel egy helyet az F1-ben”

A mexikói pilóta két futamot kihagyott, mégis egyetlen pont a hátránya csapattársával szemben. Ross Brawn szerint nem is kérdés, hogy hol kellene versenyeznie jövőre. Mick Schumacherről is szót ejtett.

Sergio Perez kilenc szezonnyi versenyzés után idén ül élete legjobb F1-es autójában, sorsa azonban a megnövekedett esélyeivel azonos arányban vált hányattatottá. Alig három futammal azt követően kapta el a koronavírust, hogy végre ütőképes autóba ülhetett, így nyáron kénytelen volt kihagyni két versenyhétvégét, nem sokkal később pedig csapata bejelentette, hogy az élő szerződése ellenére év végén megválik tőle. A mexikóinak tehát egyelőre nincs helye a 2021-es mezőnyben, pedig Ross Brawn szerint igazán megdolgozott érte. 

pereu-portre-20202



„Megérdemel egy helyet a Formula-1-ben. Újabb nagyszerű teljesítményt nyújtott, miközben zajlik a Racing Pointtól való elválása. Ez még nyilvánvalóan fáj neki, hogy Sebastian Vettel kedvéért elengedték őt. Ez a pályán nyújtott teljesítményét azonban nem befolyásolja. Sőt, motiválja őt. Különösen azt figyelembe véve lenyűgöző a formája, hogy csapattársával ellentétben ő nem kapott a nagy fejlesztési csomagból. Ilyen körülmények között ilyen teljesítményt nyújtani alátámasztja, miért érdemli meg a helyét az F1-ben” – idézte a PlanetF1 a szakember legutóbbi futamértékelőjét.

Brawn Perez mellett a Formula-2-ben pallérozódó Mick Schumacherre is kitért. A bajnokságot vezető pilótát óriási reménységnek tartja, és bár nem öntötte szavakba, de arra számít, hogy a közeljövőben a pilóta az F1-ben debütálhat.

„Elképesztően gyorsan fejlődik. Nem könnyű feladat egy ilyen névvel versenyezni. Lehetnek előnyei, de kritikus figyelemmel jár. Ezt hihetetlenül jól kezeli, és a második Formula-2-es szezon utóbbi felében egy érett arcát kezdte mutatni. Versenyzőként borzasztóan gyorsan fejlődik. Az oroszországi egy kiváló hétvége volt számára, a jövőjével kapcsolatban tele vagyok optimizmussal” – tette hozzá.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: