DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 23. kedd
F1

„A Red Bull csak bentről választhat pilótát”

Helmut Marko szívesen igazolna le egy Perez, vagy Hülkenberg kalibert, de akkor a Red Bull vezetősége megkérdezné, hogy miért is megy a juniorprogram. Egyelőre nincs más megoldás.

Az utóbbi hetekben felmerült, hogy a Red Bull számára ideális döntés lenne, ha Sergio perezt szerződtetné Max Verstappen csapattársának, Alex Albont pedig visszatenné az Alpha Taurihoz - van, aki szerint az az autó amúgy is jobban kezelhető, míg Verstappen mellett Pierre Gasly után Albon is szinte "fakezűnek" tűnik. A holland bennfentesek viszont állítják: a Red Bull nem igazolhat külsős pilótát.

alb_2



"Helmut Marko addig marad a saját tehetségeinél, ameddig csak lehetséges. Természetesen szívesen ültetne be mást Max Verstappen mellé, mondjuk Nico Hülkenberget, de akkor Deitrich Mateschitz megkérdőjelezné az utánpótlás-programot - vannak dolgok, amiket Markónak el kell döntenie, de én szívesen látnék egy erős versenyzőt Verstappen mellett" - idézi Jack Plooij, a holand F1-es szakíró szavait a GrandPrixRadio.

"Ennél sokkal több zajlik mostanában a háttérben és ez többé már nem arról szól, hogy ki a leggyorsabb pilóta. Talán le kell igazolni Yuki Tsunodát a Red Bullhoz és csinálni valami őrültséget" - tette hozzá. Tsunodával kapcsolatban már felmerült, hogy Danyiil Kvjat helyett érkezhet az Alpha Taurihoz, mint a Honda versenyzője, de az biztos, hogy a Red Bullnak valamit lépnie kell - idén még kevésbé számít Albon szenvedése a tabellán, de ha tényleg bajnokesélyes autójuk lesz, akkor nem tehetik meg azt, hogy az elveik miatt elherdálják...

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: