DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

A Mercedes félreértette Hamiltont

Andrew Shovlin szerint ők nem jól értették, hogy mit akar a pilóta, az első rajtpróbáját pedig nem is látták - csak a másodiknál jöttek rá, hogy ez így nem lesz jó, gond lehet belőle.

Sok minden napvilágot látott már Lewis Hamilton vasárnapi büntetésével kapcsolatban, amikor tiltott helyen csinált rajtpróbát. A rádióbeszélgetés alapján Hamilton megkérdezte a csapatot, hogy csinálhatja-e, a Mercedes pedig engedélyt adott rá - ők viszont most azt mondják, hogy félreértették a pilótát, ők nem arra gondoltak, mint amire Hamilton.

00120022_858



"Az történt, hogy Lewis megkérdezte, mehet-e egy kicsit tovább, de azt nem vettük észre, hogy valójában milyen messzire megy. A cél annyi volt, hogy a rajtrácshoz jobban hasonló aszfaltról rajtoljon el próbaképp" - mondta Andrew Shovlin, a Mercedes vezető versenymérnöke az F1 Nation podcastben. "Az elsőt nem is láttuk, a másodikat viszont igen, ott gondoltuk, hogy na, ez nem fog tetszeni a stewardoknak."

"Nem gondoltuk, hogy ez veszélyes, a jobb oldalon volt és úgy voltunk vele, hogy elég homályos lesz a dolog. Mármint láttzk az autó helyzetét, így volt teljes meglepetés, hogy nem tetszett nekik és afelől sincs kétségünk, hogy voltak csapatok, akik ezt rögtön jelezték is az FIA felé" - tette hozzá Shovlin.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: