DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

„Bottas győzelme senkit sem int csendre”

Szép a győzelem, de ettől még senki sem fog hátast dobni - az időmérőn nagyon gyenge volt, a futamon nem csinált semmi különlegeset, kicsit indokolatlannak tűnik a rádióüzenete.

Valtteri Bottas ismét beszólt kritikusainak az Orosz Nagydíj megnyerését követően, a korábban egyszer már hangoztatott mondatával "kínálta meg" őket - szerinte aki kételkedik benne, az tehet neki egy szívességet. Ezúttal viszont elég érdekes reakcióként hatott mindez tőle azok után, hogy az egyik kedvenc pályáján csak harmadik lett az időmérőn, Lewis Hamilton rommá verte, sőt, Max Verstappentől is kikapott - a futamgyőzelméhez pedig Hamilton büntetése is kellett.

bott



"Nem hiszem, hogy ez a győzelem fogja elhallgattatni a kritikusait. Ne felejtsük el, hogyhat és fél tizedet kapott az időmérőn Hamiltontól, a brit két olyan kört is futott, amely fél másodperccel volt jobb nála, ez senkit sem fog csendre inteni. Még Max Verstappen is legyőzte. A futamon aztán nyert, jót rajtolt, jó volt a tempója, de a rajt után nem kellett csinálnia semmit. Verstappen Red Bullját hét másodperccel győzte le... oké" - értékelte a finn teljesítményét Jolyon Palmer, a korábbi F1-es pilóta, aki most szakértőként dolgozik.

"Övé lett a leggyorsabb kör, ami szép, de nem harcolt Hamiltonnal. Az az érzésem, hogy idén egyébként is ez a helyzet. Ha tényleg harcolni akar, akkor több olyan rajt kell tőle, mint a mostani. Nagyon gyors pilóta, Hamilton kihívója, de gyakran mondja, hogy benne van a bajnoki harcban, közben pedig nem harcol annyira, mint mondjuk Nico Rosberg tette."

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: