DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Binotto: A hétvége? Fejlődés!

Mattia Binotto elégedett a Ferrari oroszországi teljesítményével, Charles Leclerc jót ment, az autó pedig kicsit javult, ami ebben a középmezőnyben már elég is.

Elégedetten értékelte a vasárnapi Orosz Nagydíjat Mattia Binotto, a Ferrari csapatfőnöke - Charles Leclerc hatodik helye az elmúlt öt futam legjobb eredménye a Scuderia számára, Sebastian Vettel tizenharmadik pozíciója pedig számukra most nem igazán ront az összképen. Valamennyit javítottak az autón a hozott fejlesztések, igaz, a céljuk természetesen nem ez lenne.

binfer



"Ha egy dologgal kellene összefoglalnom a hétvége eseményeit, akkor azt mondanám, hogy javulás. Legalábbis az elmúlt futamokhoz képest az" - mondta Binotto a hétvégével kapcsolatban a Speedweeknek. "Képesek voltunk fejlődni a versenyképesség és a végeredmény tekintetében is, Charles jó futammal ért oda a hatodik helyre, szinte mindent megcsinált, amit lehetett. Nagyon agresszív volt a rajtnál, aztán érett versenyzést mutatott be. Sebastian sajnos kulcspillanatokban került forgalomba."

Ami pedig a fejlesztéseket illeti: "Nem hoztak radikális változást a teljesítményben, de megmutatták a helyes irányt a fejlesztést tekintve. Mivel nagyon kicsik a különbségek a középmezőnyben, nem kell sok hozzá, hogy valaki előrébb kerüljön. Ezt kell folytatnunk a soron következő futamon, a Nürburgringen is."

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: