DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

„Verstappen olyan, mint Prost volt”

Két szakértő is nagyon jó véleménnyel van Max Verstappenről - szerintük a Red Bull hollandja mindig a lehető legtöbbet hozza ki az autóból, bámulatos teljesítményre képes.

Újabb remek teljesítményt tett le az asztalra Szocsiban Max Verstappen: a Red Bull hollandja az időmérőn, majd a futamon is szétválasztotta a két Mercedest és bár vasárnap ehhez Lewis Hamilton büntetésére is szükség volt, de így is bőven kihozta a maximumot az autóból. Mindezt alátámsztja az is, hogy mennyire feltörölte a padlót (megint) Alex Albonnal: a kvalifikáción több mint egy másodpercet, a futamon pedig másfél percet osztott ki csapattársának.

33_2



"Abban reménykedtünk, hogy a Red Bull autója versenyképesebb lesz ennél ebben a szezonban, de Max Verstappen így is kihozza belőle a maximumot és mindig ott van" - mondta róla a Sky Sports szakértője, Johnny Herbert. "Visszamehetünk Silverstone-ig, amikor a csapat azt mondta neki, hogy lassítson le, ő pedig azt válaszolta, hogy nem lassít, mert most van meg az esélye. Ez a különbség közte és a körülötte lévő pilóták, mondjuk Valtteri Bottas, vagy egy második számú pilóta között."

Herbert véleményéhez csatlakozott szakértő társa, Karun Chandhok is. "Ő vezeti a csapatot és sokkal több pontot szerez, mint a másik ember abban az autóban. Tudják, hogy ő abszolút azt hozza, amire az autó képes. Olyan, mint Alain Prost: ha az autó a második helyre elég azon a napon, akkor másodiknak kell vele lenni, ha a negyedik helyre elég, akkor negyediknek. A lényeg, hogy célba kell érni és az elérhető legtöbb pontot bezsebelni. Úgy érzem, hogy Max ezt csinálja."

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: