DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Perez talán ma alapozta meg jövő évi helyét az F1-ben

Sergio Perez nagyszerű időmérő edzésen van túl, hiszen a mexikói a negyedik helyről várhatja a piros lámpák kialvását vasárnap. A Renault-k legyőzésében bízik a Racing Point versenyzője.

Sokáig úgy tűnt, hogy Daniel Ricciardo lehet az, aki borsot törhet a Mercedesek orra alá, hiszen az ausztrál élen zárta a Q2-t, de végül még Verstappen és Perez is megelőzte a Renault versenyzőjét. A mexikói örül neki, hogy megelőzték Ricciardóékat és a negyedik helyről indulhat.

„Ricciardo hirtelen egy fokozattal feljebb kapcsolt, úgy tűnt, hogy velünk lesz harcban, de talán az is hátráltatta a jobb eredmény elérésében, hogy túl közel autózott az előtte lévő Mercedeshez” – mondta a Sky Sports-nak Sergio Perez.



„A körülmények elég változóak voltak az időmérőn, a szél végig nagyon erős volt, de mindig más irányból fújt, így az egyes kanyar nagy kihívás elé állított bennünket. Viszont így is elégedett vagyok a körömmel, szerintem ettől többet nem tudtam volna kihozni az autóból.”

„Őszintén szólva az előttünk lévőkhöz képest hatalmas a lemaradásunk, majd meglátjuk, hogy holnap mire megyünk. Annak örülök, hogy legyőztük a Renault-kat, mert rendkívül erősnek tűntek a kvalifikáció alatt.”

„Mindig próbálok a feladatomra koncentrálni. Jövőre még nincs állásom” – hagyta el ez a mondat Perez száját egy kínos kacajjal karöltve. „Ugyanakkor mindig csak az előttem álló feladatra akarok koncentrálni, szeretnék minden héten kiemelkedő teljesítményt nyújtani. A csapat jó munkát végzett, támogatnak. Már nagyon régóta vagyunk így együtt, megpróbáljuk a legvégsőkig segíteni egymást.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: