DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Ricciardo ismét is megcélozza a pódiumot

A Renault pilótája az utóbbi három futamból kétszer a negyedik helyen végzett, és már nagyon szeretne tetoválást választani a csapatfőnökének. Tudja, mennyire nehéz lesz a többiek előtt maradni.

Eddig elégedett lehet Daniel Ricciardo az Orosz Nagydíjon, hiszen a pénteki szabadedzéseken a Mercedesek mögött ő volt a legeredményesebb pilóta. Egy második és egy harmadik helyezésével ismét bizakodhat abban, hogy megfelelő tempóval rendelkezik egy esetleges dobogós helyezéshez, amivel kapcsolatban függőben van egy fogadása: ha idén serleget szerez a Renault-nak, akkor a csapatvezetőnek magára kell varratnia egy, a pilóta által választott mintát.

 ric-action-szocsi1



A pénteki eredményeivel kapcsolatban Ricciardo elégedettségét fejezte ki. "Ez lehet az első alkalom, hogy ilyen helyzetbe kerültem. Jó érzés. Már a délelőtti első szabadedzést is megnyomtam, aztán így folytattam délután is. Újabb pozitív péntek, elégedett vagyok" - idézte őt a Motorsport.

Az eddigiek ellenére Ricciardo pontosan tudja, milyen nehéz a középmezőnyben érvényesülni, ezért nem is bízza el magát. Nagyon szeretne dobogóra állni, de azért még sokat kell tennie. Előbb ott van az időmérő edzés, melyen jól kell teljesítenie. "Ez még korai. Szombaton a tőlünk két-három tizedmásodpercre lévő autókkal szoros lesz a küzdelem. Össze fog sűrűsödni a mezőny, ezért ha egyetlen tizedmásodperccel előttünk tudnánk maradni, az már jó lenne" - tette hozzá.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: