DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Hivatalos: Stefano Domenicali az F1 új vezére

Pletykaként már felmerült, most viszont hivatalos lett: a korábbi Ferrari-főnök veszi át a sportág irányítását Chase Carey-től.

A hét folyamán már mi is beszámoltunk arról, hogy sajtóértesülés szerint (a Racefans hozta a sztorit) Stefano Domenicali veheti át a Formula-1 irányítását, ezekben a percekben viszont a hivatalos megerősítés is megérkezett: valóban a korábbi Ferrari-főnök foglalja el Chase Carey pozícióját. A Formula-1 irányítását a Liberty Media élén 2017-ben átvevő Carey az idei szezont követően nem kívánja tovább betölteni ezt a posztot: most, hogy nagyjából egy hónappal ezelőtt véglegesítette a jövő évtől életbelépő Concorde-egyezmény részleteit az összes csapattal, a háttérbe vonulna, átadva a gyeplőt Stefano Domenicalinak, aki utoljára 2014-ben volt aktív szereplője az F1-es paddocknak.

Domenicali korábban 2008-ban vette át a Ferrari vezetését, majd 2014-ig volt ebben a pozícióban - 2016-tól eddig a Lamborghini vezérigazgatójaként tevékenykedett, a FOM bejelentése előtt néhány pillanattal azonban a cég közzétette, hogy távozik, köszönik az eddigi munkáját, mert 2021 januárjától új, fontos feladatot lát el máshol.

dome



 

Domenicali egyébként azt mondta, hogy a Ferraritól való távozása óta is közel maradt a sporthoz, Monzában él, ezer szállal kötődik az F1-hez és nagyon várja már, hogy újra közeli kapcsolatba kerüljön mindenkivel. Greg Maffei, a Liberty Media elnöke szerint Chase Carey kiváló munkát végzett, csak jót lehet róla mondani, de Domenicali érkezését is várja - nagy tapasztalatot hoz, hiszen sok gyártónál dolgozott már komoly pozíciókban.

Carey hozzátette: a folytatásban is segíti Domenicali munkáját, számíthat rá, csak már nem ő fog irányítani, a kormányt az olasz kapja meg.



 



 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: