DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Hamiltont meglepte a nagy különbség

Nem gondolta, hogy a többiek ennyire le lesznek szakadva tőlük, mert nekik sem volt igazán jó napjuk - sok dolga lesz holnapig, hogy utolérhesse Valtteri Bottast.

Nem alakult tökéletesen Lewis Hamilton pénteki napja Szocsiban, hiszen az első szabadedzésen hibázott, így érdemi kört nem is futott, a másodikon pedig szintén nem volt az igazi a Mercedes, így ki is kapott Valtteri Bottastól. A pontverseny éllovasa szerint sokat kell dolgoznia azért, hogy az időmérőn kihívója lehessen finn csapattársának.

"Nem éreztem azt, hogy ma különösebben gyors lettem volna" - kezdte értékelését a nap végén Hamilton. "Nem kezdtem jól, sőt, az első szabadedzés meglehetősen rosszul sikerült. Elfékeztem a gumit az egyes kanyarban, aztán teljesen tönkretettem egy szettet, úgyhogy az nem sikerült. A második edzés már jobban alakult, csak egy kicsit lassabb voltam az első két szektorban, viszont az utolsó már jó volt" - magyarázta.

petro



"Még nem raktam össze mindent, egyelőre zajlik a munka. Vanank dolgok, amiken javítanom kell vezetői szempontból és a beállításokat tekintve is. Ha az első szabadedzésen nem lépegetünk előre, akkor a másodikon hátrányban leszünk. Az autó viszont jól teljesít, nekem sok dolgom lesz holnapig, de ebben nincs semmi új" - tette hozzá, majd elmondta, hogy meglepő volt neki a nagy előnyük, hiszen a harmadik Daniel Ricciardo egy másodpercre volt Bottastól.

"Még nekünk sem volt igazán jó az érzés, nagyon rossz a tapadás, sokat csúszkálunk, úgyhogy a többieknek ezek szerint még rosszabb lehet. Meglepődtem a különbségen, de holnapra biztosan jobb lesz a pálya és talán csökkennek a távolságok."

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: