DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Ricciardo: Nem biztos, hogy Vettel középcsapatba igazol

Az ausztrál F1-es pilóta szerint nem nagyon tud tanácsot adni korábbi csapattársának, aki mindig győzelemre esélyes autóban ült - egészen eddig az évig, jövőre pedig egy új csapatnál folytatja.

Az Orosz Nagydíj csütörtöki sajtótájékoztatóján, többek között a Formula.hu jelenlétében azt kérdezték Daniel Ricciardótól, hogy milyen tanácsot adna Sebastian Vettelnek. Mint ismert, Vettel jövőre az Aston Martinná váló Racing Pointnál folytatja és Ricciardo nemrég egy hasonló váltáson ment át, amikor az élcsapatnak számító Red Bulltól egyet visszalépve a Renault-hoz igazolt.

rica_2



"Nem biztos, hogy ez most egy középcsapat... elég erősek" - válaszolta nevetve Ricciardo. "Nyilván Seb eddig az évig minden évben topcsapatnál versenyzett és valószínűleg mondhatom, hogy legalább egy futamot meg is nyert minden évben az elmúlt öt évben, vagy legalábbis majdnem" - tette hozzá.

"Hogy mi lesz, az rajta múlik, tőle függ, hogy mit talál ki. Seb nyilván motivált és nagyon érdekli a csapat, technikailag mindig beleteszi a munkát, a versenyzés benne van a vérében és szerintem sokszor még aludni is úgy megy, hogy ezen gondolkodik" - mondta egy újabb kisebb nevetés mellett az ausztrál. Annyit tett még hozzá, hogy szerinte Vettelnek jó helye lesz új csapatánál, jól illeszkedik abba a gépezetbe.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: