DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Schumacher hisz a régi Vettel visszatérésében

Ralf Schumacher szerint az átigazolás olyan pozitív hatással lesz Sebastian Vettelre, hogy vissza fogja nyerni a tíz évvel ezelőtti formáját. Ehhez környezetváltozásra és egy jobb autóra van szüksége.

2020 őszén kijelenthető, hogy a korábban világbajnoki címeket sorra halmozó Sebastian Vettel csak árnyéka önmagának. A Ferrarival 2015-ben kezdődő együttműködéstől a csapat és a pilóta is világraszóló sikereket várt, ám az évek során a lendület csökkent, a lelkesedés alábbhagyott. Bajnoki címek helyett többnyire második-harmadik helyezések jutottak nekik, így a Ferrari idén tavaszra úgy döntött, meneszti a pilótát, akivel kapcsolatban régen olyan nagy reményeket táplált. 

 vet-2012-podium1



Vettel a csalódással szembesülve a visszavonuláson is elgondolkodott, ám végül kapott egy olyan ajánlatot, ami ismét lelket öntött belé: az a Racing Point érdeklődött iránta, ami jövőre az Aston Martin gyári istállójává válik. A szerződés megköttetett, a csapat lelkes, a pilóta lelkes. Ralf Schumacher szerint ennyi – és egy jobb autó - kell Vettelnek ahhoz, hogy visszatérjen a régi lendülete.

„Meggyőződésem, hogy a Racing Pointnál Sebastian Vettel visszanyeri a korábbi formáját” – írta a német Sky Sports weboldalán. „Ennek több oka van. Az autó jobban fekszik neki, könnyebb azt vezetni, és gyorsabb a Ferrarinál. Az egyensúlya is sokkal ideálisabb számára. Mindenképpen meg akarták őt szerezni, és sok pénzt fektettek a leigazolásába. A Ferrarinál uralkodó helyzet miatt különösen jó érzés számára, hogy akarják őt. Egy Mercedes támogatását élvező kis csapat, tele lehetőségekkel – ez a légkör a Red Bulléhoz hasonló, így az elejétől szeretni fogja. Biztos vagyok benne, hogy még nem járt le az ideje. Ezt meg akarja, és meg is fogja mutatni.”

„Összességében elmondható, hogy a Ferrari és Sebastian közötti együttműködés zátonyra futott. A Scuderia összes jövőbeli fejlesztése [Charles] Leclerc erősségeit és gyengeségeit figyelembe véve készül. Ő a jövő embere. Sebastian számára ez a legnagyobb probléma: neki más típusú autóra van szüksége. Ami Charles-t segíti, az nem segíti Sebastiant. Ez magyarázza az időmérőkön látott fél másodperces különbségeket” – idézte a PlanetF1.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: