DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Sajtó: 2021-ben érkezik a Szaúd-arábiai Nagydíj

A világ legértékesebb vállalataként az Aramco az idei szezonban jelent meg az F1 szponzoraként, de a szaúdi olajcég ennél többre vágyik: saját versenyt szeretne, melynek állítólag már biztos a helye.

Már januárban beszámoltunk róla, hogy külföldi értesülések szerint a Formula-1 és a világ legértékesebb – 2 billió dollár értékű – vállalata, a szaúd-arábiai Aramco nevű olajóriás szponzori megállapodást kötöttek egymással.

Ez később be is igazolódott, és már akkor szó esett róla, hogy az Aramco arra vágyik, hhogy legyen egy saját helye a versenynaptárban, így szerették volna, ha a három és félmilliós Dzsidda mellett alakítanának ki egy utcai pályát.



Nos, a RaceFans értesülései szerint már létre is jött a megegyezés, és betonbiztos helye van a Szaúd-arábiai Nagydíjnak a 2021-es versenynaptárban, méghozzá a szezonzáró Abu Dhabi Nagydíj előtt. Mivel még semmilyen előkészület nem zajlott a helyszínen, ezért logikusnak is tűnik az év végi elhelyezés.

A koronavírus okozta bevételkiesés mellett a Formula-1-nek valószínűleg jól jönne majd az az extra bevétel, ami az Aramcótól érkezhet hozzájuk a versenyért cserébe, így szinte biztosra vehető a Szaúd-arábiai Nagydíj érkezése a 2021-es szezonban.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: