DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 19. kedd
F1

Reménykedik Wolff, hogy a Netflix nem hoz balszerencsét

A Mercedesnél dolgozik a filmstáb az Orosz Nagydíj hétvégéjén, hogy megörökítse Lewis Hamilton rekordgyőzelmét: márpedig a kamerák nem hoztak szerencsét tavaly Németországban, emlékeztetett a csapatfőnök. Szocsi a csapat tökéletes pályája a 2014-es első verseny óta.

Sokat fogunk hallani a 91-es számról az előttünk álló hétvégén, az Orosz Nagydíjon: ha a Toszkánában 90. első helyét szerző Lewis Hamilton győz Szocsiban, utoléri Michael Schumacher 2006 óta fennálló rekordját. A Netflix-stáb is készen áll, hogy megörökítse a pillanatokat a Drive To Survive sorozat harmadik évadja számára.

„Az Orosz Nagydíj lesz az a verseny, ahol a Netflix követni fogja a csapatot az új évad számára” – mondta a Mercedes előzetesében Toto Wolff, akiben még elevenen él egy kellemetlen tavalyi emlék. „Az elmúlt évben árnyékként követtek minket Hockenheimben, ahol hazai futamunkat és a motorsportban töltött 125 évünket ünnepeltük: és az volt a legrosszabb verseny számunkra az egész szezonban. Élvezetes epizód lett belőle, de azért reméljük, hogy a mostaniból kiváló tartalom és nagyszerű verseny lesz egyszerre.”

Pillanatkép a balszerencsés 2019-es Német Nagydíjról


Egy rossz szereplés a Mercedes tökéletes szériájának vetne véget, a csapat ugyanis minden Orosz Nagydíjat megnyert az első kiadás, 2014 óta: „Szocsi jó pálya volt számunkra a múltban, erős eredménylajstrommal rendelkezünk. Az Autodrom elég szokatlan vonalvezetésű, az egyik különlegessége pedig a hosszú padlógázas szakasz a pole és az első féktáv közt.”

„Ez azt jelenti, hogy a pole-pozíciós nem feltétlenül van a legjobb helyzetben a rajtnál, mivel a mögötte levők szélárnyékot kapnak. Ezt láttuk tavaly, amikor Vettel megelőzte Leclerc-t a 2-es kanyarig, de 2017-ben is, amikor Valtteri a harmadik helyről győzte le a pole-pozíciós Vettelt. Az időmérős tempó nagy erősségünk ebben az évben, de könnyen sebezhető ponttá válhat a versenynapon” – emelte ki az osztrák.

A csapatvezető rámutatott arra, hogy a szélsőségesen sűrűn megrendezett első kilenc verseny után végre ritkul a versenynaptár, Szocsi két üres hétvége között kap helyet: „Tizenegy hétvége alatt kilenc verseny és a féltáv elérése után a Formula-1 jól megérdemelt pihenőhétvégét tartott. Az F1, FIA és helyi promóterek bámulatos munkát végeztek, hogy összeállítsanak egy naptárt ilyen nehéz körülmények között, és lehetővé tegyék a széria biztonságos visszatérését. A sűrített menetrend azt eredményezte, hogy irgalmatlan három hónapja volt a sportban dolgozó embereknek. Ezek a nők és férfiak, valamennyi csapatban és pozícióban, megérdemlik az elismerést azért, hogy lehetővé tették, amit mindannyian a legjobban szeretünk: a versenyzést” – mondta Wolff.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: