DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 19. kedd
F1

Fejlesztési csomaggal jelentkezik a Ferrari

Aerodinamikai változtatásokat hoz Szocsiba a Scuderia, bár nagy csodákat nem kell várni ettől - viszont a fejlesztési irányt megadhatja a folytatásra nézve.

Hoz némi fejlesztést az Orosz Nagydíjra a Ferrari, bár azt elismerik a csapat részéről, hogy nagy csodákat azért nem várhatnak ezektől. Laurent Mekies szerint azért megvan a tervük, hogy hogyan akarnak fejleszteni az idény hátralévő részében, ezt pedig követni fogják és ennek a következő állomása a most érkező csomag.

555



"Bemutatunk néhány kisebb aerodinamikai változtatást ezen a hétvégén, melyek a hátralévő futamokra beütemezett terv részei" - mondta a Ferrari sportigazgatója a csapat által kiadott közleményben. "Ezekkela karjuk kijavítani az utóbbi futamokon tapasztalt gyengeségeket, de részben már 2021-re koncentrálva. Ezektől a kisebb változtatásoktól nem várunk nagy javulást, de legalább megnézhetjük, hogy működnek-e, ez pedig alapot adhat a jövőre nézve."

Mekies szerint egyébként az Orosz Nagydíjjal megkezdődik a szezon második része - eddig tartott az első, innentől viszont már egy következőről beszélhetünk. "Az első szakasz nagyon nehéznek bizonyult a Scuderia számára, ez látható az eredményekből. Mi viszont semmilyen körülmények között nem szoktuk feladni és ennek szellemében érkezünk meg Szocsiba is, bár ez a pálya általában nem szokott nekünk feküdni. Megteszünk minden tőlünk telhetőt."

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: