DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

„Tragikus” volt így ünnepelni az első dobogót

Vacsora egy kihalt hotel magányában, ahol még a szomszédok sem ismerik fel – Alexander Albon első F1-es dobogója után nem éppen olyan volt az ünnepi körítés, ahogy azt a Red Bull pilótája elképzelte.

Daniel Ricciardo írta éppen a minap, hogy a 2020-as, néző nélküli, megváltozott hangulatú versenyhétvégéken biztosan nem fogják tudni teljesen kiélvezni első dobogójukat azok a versenyzők, akik idén esetleg elérik ezt az áttörést. Alexander Albon friss mugellói visszaemlékezése pedig alá is támasztja az ausztrál sejtését. A Red Bull színeiben a Toszkán Nagydíjon első alkalommal a dobogón, a harmadik helyen végző thai pilóta a Formula-1 hivatalos oldalának adott interjúban éppen arról beszélt, mennyire nem úgy képzelte a vasárnap estét és a verseny utáni történéseket, mint ahogy végül alakultak ebben a távolságtartás, a buborékok és az egészségvédelem által meghatározott világban.

kép (3)



„Elfogyasztottam egy egyszemélyes gyertyafényes vacsorát. Kedveskedtem magamnak egy steakkel és egy tiramisuval, majd elmentem aludni. Elég tragikus volt” – festette le a lehangoló képet első dobogójának estéjéről. „Másnap filmet forgattunk egy gokartpályán, ezért Olaszországban kellett maradnom. A mugellói hétvégét egyedül töltöttem egy hotelben… illetve lakott még mellettem egy pár, akik még csak nem is ismertek fel!”

Albon több mint egy éven át vezethette már a Red Bull anyacsapatának autóját, mire – az interlagosi és a spielbergi hétvége balszerencséje után – eljutott a dobogóig, amiben némi megnyugvást is lelt így az év végéhez közeledve, hiszen még nem biztos jövő évi helye a csapatnál, ráadásul a közvélemény egy része Pierre Gaslyt követeli vissza a Red Bullba meglepő monzai győzelme óta.

„Jó érzés, hogy megvan, tényleg örülök. Volt már pár lehetőségünk korábban, hogy megszerezzük ezt a dobogót, és persze jobban örültem volna, ha már előbb megtörténik. De most jó időben érkezett, hiszen mindenféle dolgokról kezdtek beszélni... A szombatok eddig a gyengepontjaim voltak, de ahogy megérkeztek a fejlesztések az autóra, egyre jobban éreztem magam az időmérőkön, és jobban összhangba kerültem az autóval. Ezzel pedig együtt jár, hogy a vasárnapok is erősebben alakulnak” – mondta Albon, akivel Mugellóban idén először történt meg, hogy közvetlenül csapattársa, Max Verstappen mögé kvalifikált, 4. rajthelye pedig az eddigi legjobbja az F1-ben.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: