DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 19. kedd
F1

Kubica nem zár ki egy újabb F1-es visszatérést

„Soha ne mondd, hogy soha” – erre tanították meg a lengyelt az elmúlt évek történései. Viszont azt is kijelentette, hogy csak azért nem akar újra az F1-ben szerepelni, hogy végig utolsó legyen.

Robert Kubica tavaly az autósport történetének egyik legnagyobb visszatérését produkálta azzal, hogy nyolc évvel súlyos karsérüléssel járó ralibalesete után újra a Formula-1-ben versenyzett. Viszont a Williamsnél tette meg ezt, amelynek színeiben ugyan szerzett egy pontot a kaotikus Német Nagydíjon, összességében a csapat és a lengyel teljesítménye csalódást keltett – az időmérőkön például nullára kikapott újonc csapattársától, George Russelltől.

kubica-dppi-2020-alfa



Idénre már nem is kapott ülést, de így is maradt az F1-ben: immár az Alfa Romeót segíti – olykor szabadedzéseken való szerepléssel is – teszt- és tartalékversenyzőként. A Motorsport.com által készített interjúban viszont elmondta: nem zárja ki, hogy akár még egyszer a száguldó cirkuszban versenyezzen a jelenleg a DTM-ben is szereplő pilóta.

„Az elmúlt években látott történetem és helyzetem megmutatta, hogy soha ne mondd, hogy soha. Sosem szabad ezt kizárni. A helyzetem megtanított arra, és talán nem csak engem, hogy még egy ilyen óriási baleset és komplikált visszatérés esetén se mondd azt, hogy soha. Ugyanakkor realistán is kell tenni a helyzetet. Ha újabb esélyt kapok, természetesen mérlegelni fogom a lehetőséget. Ha nem kapok, akkor ilyen a versenyzés.”

Kubica ugyanakkor akkor sem lesz csalódott, ha többet nem állhat már rajthoz F1-es nagydíjon, úgy érzi, így is teljesnek lehet tekinteni a karrierjét: „Kétszer is szerepeltem a Formula-1-ben. 2006-ban mutatkoztam be, és valahogy sikerült visszatérnem, ez a 2019-es lehetőség nagyon különleges volt számomra. Természetesen mindezt elfedte a Williamsnél tapasztalt nehéz helyzet és a teljesítmény hiánya. De így is ha végiggondoljuk a pályafutásomat, és nem nézzük az eredményeket, akkor nagyon különleges, hogy kétszer is az F1-ben szerepelhettem.”

„A jövőt illetően nem lehet végleges nemet mondani, mert képtelenség jósolni. De nem jelenti a világ végét számomra, ha nem kapok újabb lehetőséget az F1-ben. Ha pedig adódik egy lehetőség, először is mérlegelnem kell a helyzetet. Egyértelmű, hogy nem akarok úgy visszatérni, hogy folyamatosan utolsó vagyok, annak semmi értelme nem lenne szerintem. De persze a lehetőségek korlátozottak, szóval meglátjuk.”

 
Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: