DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Hogyan szabadulj meg a narancsbőrtől?

Mégis ki ne hallott volna még a narancsbőrről? Ezek az apró, ám annál bosszantóbb kis gödröcskék a combok és a fenék tájékán, amelyek galád módon képesek aláásni a nők önbizalmát, és makacsul ragaszkodnak jól megszokott helyükhöz. Egyesek olyannyira elkeserednek, hogy már nem is próbálnak meg harcolni ellene, hanem inkább még a legnagyobb hőségben is takargatják magukat. Pedig a cellulit eltüntetése korántsem lehetetlen küldetés, noha türelmet, kitartást és következetességet igényel.

A kulcs: az egészséges életmód

“Már megint egy olyan cikk, ami az életmódváltással kampányol” - vonod le magadban a következtetést. Az igazság azonban az, hogy ez tényleg nem csak az orvosok, dietetikusok és fitness edzők “univerzális jó tanácsa”, ugyanis az egészséges életvitel valóban mindennek az alapja. 

 https-__www.yobogu.com_ - 2020 szeptember - Cikk3



Bizony a narancsbőrt illetően is fontos szerepe van, hiszen ez a jelenség nem más, mint a bőr alatt elhelyezkedő zsírsejtek kitüremkedése. A szervezetben felhalmozódik a zsír, ami előszeretettel raktározódik el a fenék és a combok környékén. A köztük található rostok azonban igyekeznek a mélyebb rétegek felé húzni a bőrt, ennek köszönhetően jelennek meg az apró kis hepehupák a bőr felszínén.

Mi okozza ezt? Csak kis mértékben a genetika, sokkal inkább az egészségtelen táplálkozás, a rengeteg feldolgozott élelmiszer, a kalóriában sok, ám hasznos tápanyagokban szegény étrend, illetve a rendszeres alkoholfogyasztás és a dohányzás is felelős a cellulit megjelenéséért. 

Mindemellett persze nem mehetünk el a rendszeres sportolás fontossága mellett sem, hiszen a szervezetben felhalmozódott salakanyagok lebontása a nyirokrendszer feladata, aminek a működése az izmok mozgatásával serkenthető. 

A narancsbőr elleni küzdelem első és legfontosabb lépése tehát, hogy felhagyj az egészségtelen ételek fogyasztásával és a káros szenvedélyekkel. A kiegyensúlyozott, tudatos táplálkozás mellett pedig sportolj hetente legalább 3x fél órát, ami nem csak a cellulit ellen hatásos, hanem az egész testednek és a lelkednek is jót tesz. 

Egy kis külső segítség 

Az életmódváltással máris tettél egy hatalmas lépést a sima, cellulitmentes bőr irányába, de ha még egy kis plusz löketre van szükséged, akkor vesd be a Yobogunál kapható prémium testápolókat, melyek zsírbontó és narancsbőr elleni hatóanyagokat is tartalmaznak. Ezek az összetevők serkentik a szövetek zsírbontó mechanizmusát, emellett feszesebbé és simábbá varázsolják a bőrfelszínt.

Azonban fontos hangsúlyozni, hogy ezek a készítmények nem helyettesítik, csupán támogatják a cellulit elleni küzdelmet. Ha semmit sem változtatsz az életviteleden, akkor hiába használsz anticellulit krémeket minden nap, a várt hatás elmarad.

Ha viszont ügyelsz a táplálkozásra és a mozgásra, mellette pedig külsőleg is rásegítesz a zsír lebontására, akkor hamarosan narancsbőrmentes, gyönyörűen sima és ragyogó bőr lesz a jutalmad.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: