DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

A szögletes zuhanykabinok jellemzői

Új ház építésekor vagy meglévő fürdőszoba felújításakor elsődleges kérdés, hogy fürdőkád vagy zuhanykabin kerüljön-e beépítésre. Ha ez megvan, azt kell eldönteni, hogy milyen stílusú legyen a helyiség, illetve a lekerekített vagy a szögletes szaniterek domináljanak. Az alábbiakban a zuhanykabin kiválasztásában szeretnénk segítséget nyújtani.

Formavilág

Korábban a fürdőszobákban a lekerekített vonalak domináltak, beleértve ebbe a zuhanykabinokat is, amelyeknél a helytakarékos, sarokban elhelyezhető íves típus volt a leggyakoribb. Napjaink trendje azonban a szögletes formák irányába mutat. Ezek bár kevésbé helytakarékosak, de a minimalizmus, a nagy, átlátszó üvegfelületek és a falra függesztett bútorok légiességükkel mégis a tágasság érzetét keltik.

Zuhanytálcával vagy anélkül

 https-__furdoszoba-szaniter.hu_ - 2020 szeptember - Cikk2



A szögletes zuhanykabinok tálcával és anélkül is beszerelhetők. Általában minden típushoz tartozik stílusban és méretben is tökéletesen passzoló tálca, amelyek alacsony magasságuknak köszönhetően nem törik meg a burkolatok összhangját. Érdemes figyelni arra, hogy a legtöbb üzletben vagy webáruházban a zuhanytálcát és bizonyos tartozékokat külön kell megvásárolni.

A minimalizmus maximális érvényesülése érdekében sokszor nem kerül beszerelésre zuhanytálca, ebben az esetben azonban kiemelt figyelmet kell fordítani az aljzat megfelelő lejtésére és szigetelésére, de a minőségi padlóösszefolyó kiválasztása, valamint szakszerű beépítése sem maradhat el. A zuhanytálcával nem rendelkező kabinok beépítési költsége általában magasabb, cserébe viszont teljesen letisztult minimalista dizájnt kaphatunk, és sokaknál a teljesen akadálymentesen használható fürdőszoba sem utolsó szempont.

Méretek

A Fürdőszoba-Szaniter Shopnál kapható zuhanykabinok esetében a négyzet alapú modellek dominálnak, leggyakrabban 80 x 80-as és 100 x 100 cm-es méretekkel, de nem ritka, amikor az egyik oldal kicsit hosszabb. Sőt, léteznek 160 cm hosszúak is, amelyek akár két ember egyidejű zuhanyzását is lehetővé teszik. Magasság terén a 190-195 centiméter a legelterjedtebb, de előfordulnak 2 métert is meghaladó, majdnem plafonig érő típusok is.

Ajtó típusa

Az új modelleknél a tolóajtók már ritkaságnak számítanak, helyettük a nyitható ajtókat alkalmazzák. Ezek a legtöbb esetben választhatók jobbos és balos kivitelben is. Az ajtók gyakran kifelé és befelé is nyithatók, bár ez utóbbi előnyösebb, hiszen ilyenkor a zuhanytérbe csöpög le az üvegen lecsapódó pára.

Az üveg típusa

A zuhanykabinok üvegének vastagsága általában 6-8 mm, de nem is feltétlenül ez a fontos, hanem az, hogy minőségi, edzett biztonsági üvegből készüljön. Jelentősen megkönnyíti a későbbi takarítást, ha az üvegfelületek vízlepergető réteggel is rendelkeznek, hiszen így elkerülhető a vízkövesedés.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: