DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Massa: Vettel ideje lejárt

Felipe Massa szerint a Ferrari részéről helyes döntés volt elengedni a négyszeres világbajnokot, aki már nem hozza a tőle elvárható szintet. A csapat küzdelmeiről is beszélt.

A Ferrari már az idei szezonkezdet előtt meghozta a döntést, ami az egész évére kihat: kinevezte az utódját annak a Sebastian Vettelnek, aki az idény végéig érvényes szerződéssel rendelkezik az istállóval. Bár ez okozott kínos pillanatokat a csapaton belül, Felipe Massa szerint ez volt a helyes döntés, mivel a négyszeres világbajnok eredményei elmaradnak az elvárhatótól.

 massa-portre-20201



„Vettel ideje lejárt. Az idei eredményei alátámasztják, hogy jó döntés volt elengedni őt. Carlos Sainz egy jó pilóta – még fiatal, de már sokat fejlődött. Persze az első az, hogy egy gyors versenyautóval rendelkezzenek, de miatta és a csapat miatt is reménykedem. Kivételes istállóról van szó, amit nagyon szeretek. Teljesen eltér más alakulatoktól – olyan, mint egy vallás. Nagyon szomorú egy ennyire fontos csapatot szenvedni látni. Senki nem akarja ilyen helyzetben tudni a Ferrarit” – magyarázta a brazil, aki nyolc éven át versenyzett az istálló kötelékében.

Massa röviden Lewis Hamilton rekordokat döntő formájára is kitért. „Újabb szezon, amiben Hamilton dominál. Játszik a többiekkel, és kivételes munkát végez. Megérdemli. De voltak idén jó versenyeink is, mint Monza és Mugello. Pierre Gasly győzelméért szerintem mindenki szurkolt” – nyilatkozta a Globo Esporte-nak.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: