DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Kis fejlesztés, nagy baj a Ferrarinál

A soron következő Orosz Nagydíjra csak kisebb javításokkal érkezik a Ferrari istállója, így az autó alapvető problémái továbbra is fennállnak. Ebben idén nem is várható változás.

Lassan a szurkolók maradék reményeit is eloszlatja a Ferrari F1-es csapatának vezetése. Az olaszok legendás istállója fennállása egyik, ha nem a legrosszabb időszakát teljesíti, és Mattia Binotto csapatfőnök elmondása szerint ez jó eséllyel a szezon végéig nem is fog megváltozni. A bekapott gyomrostól támolygó csapat lázasan dolgozik az alulteljesítő autó helyrehozásán, de ez persze nem megy egyik hétről a másikra. Ráadásul a soron következő fejlesztések nem is a konstrukció alapvető problémáit hivatottak kijavítani, így az Orosz Nagydíjon sem számíthatunk érzékelhető előrelépésre a csapattól.

 lec-spa-20201



 „Jelenleg nincs elég tempónk a versenyeken, és valamiért túlságosan koptatjuk a gumikat. A fejlesztések nem ezeket a területeket célozzák. Meglátásom szerint az a dolgunk, hogy 2021-et figyelembe véve felülvizsgáljuk a projektet. Ez időbe telik” – magyarázta Binotto, aki a csapat ezredik, mugellói futamára reflektálva elmondta, a pilóták semmiért sem hibáztathatók.

„Charles [Leclerc] és Sebastian [Vettel] minden tőle telhetőt megtesz. Keményen dolgozunk az autó alapvető problémáinak megoldásán, de ezek nem olyan dolgok, amiket néhány gyors ráncfelvarrással helyre tudunk tenni. Ez nem azt jelenti, hogy a szezon végéig ne készülnénk új fejlesztésekkel, de realistának kell lennünk magunkkal és a szurkolóinkkal szemben” – idézte a GP247.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: