DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Brawn elmondta, mi kell a Ferrarinak

A csapat egykori technikai igazgatója szerint elsősorban megerősítésre van szüksége a gödörbe került istállónak. Ez kétségkívül időigényes folyamat lesz, de máskor is mentek el évek az építkezésre.

Átgondolt tervezést, és a hirtelen meghozott döntések elkerülését javasolja a Ferrarinak Ross Brawn. Az F1 motorsportért felelős igazgatója a csapat ezredik futama kapcsán fogalmazta meg meglátásait a vörösök idei évben látott küzdelmeiről. A szakember szerint a legendás istállónak mindene megvan ahhoz, hogy újra világbajnoki esélyessé váljon, ám a sikert hosszú út fogja megelőzni.

ferrari-monza-20201



„Szerencsés vagyok, mert a Ferrari ezer versenyének jó részét saját szememmel láttam, beleértve természetesen a közösen eltöltött időszakot. Kellemes emlékek kötnek Maranellóhoz. Nagy sikereket értünk el, de ehhez több évnyi építkezésre volt szükség. Sok munka vár a csapatra, mielőtt visszatérhet az élmezőnybe. Az nem fogja megoldani a problémájukat, ha fejvesztve reagálnak. Egy jól felépített tervre van szükségük – és persze időre, hogy az beérjen. Forradalmi változásra nincs szükségük, erősödésre viszont igen” – magyarázta a csapat 2000-2004 közötti sikerszériájának egyik felelőse.

Bár a közvélemény a Ferrari gyenge teljesítménye miatt elsősorban a nemrégiben csapatfőnökké előléptetett Mattia Binottót hibáztatja, Louis Camilleri vezérigazgató biztosította a szakembert arról, hogy az állása nincs veszélyben, és hisz a képességeiben.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: