DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 23. kedd
F1

Leclerc eleinte tartott Vetteltől

A monacói elismerte: először félt a némettől és kicsit magától a Ferraritól, azóta viszont a pályán történt konfliktusok ellenére is remek a kapcsolatuk a négyszeres F1-es világbajnokkal.

Charles Leclerc 2019-ben került a Ferrarihoz, ahol Sebastian Vettel mellett kellett helytállnia. Ezt pedig meg is tette: rögtön első közös idényükben több győzelmet, pole-t és pontot szerzett, mint négyszeres világbajnok kollégája. A pályán történt is köztük néhány konfliktus, Leclerc szerint viszont nagyon jó a kapcsolatuk – igaz, eleinte kissé tartott a némettől:

leclerc-vettel-dppi



„A ferraris időszakom elején más volt a helyzet, mint a korábbi csapattársaim esetén, hiszen Seb egy nagy bajnok” – mondta el a monacói pilóta a Formula-1 hivatalos honlapjának. „Akárcsak a Ferrari esetén, eleinte Sebtől is féltem kicsit, ami teljesen normális, de valójában Seb egy nagyon normális és kedves srác. Nagyon jól kijöttünk az elejétől kezdve.”

„Persze a versenyszellemünk is szerepet játszik a kapcsolatunkban, de ez sosem változtatott azon, ahogy beszéltünk egymással, és ez jó. Voltak persze nehezebb pillanatok, mint a tavalyi brazil futam, ami előfordul, de úgy vélem, elég jól kezeltük a helyzetet, és elég gyorsan lapozni tudtunk a történtek után.”

A fiatal pilóta azt is elmondta, abban fejlődött a legtöbbet, hogy türelmesebbé vált – amire a Ferrari jelenlegi formáját látva szüksége is lesz: „Ez a kulcs, és ebben léptem előre a legtöbbet a pályafutásomban, hogy türelmesebb lettem. Eleinte mindent azonnal akartam. Csak a negatívumokat láttam. Legyél türelmesebb és örülj jobban a dolgoknak: ezt a kettőt mondanám a fiatalabb önmagamnak.”

 
Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: