DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
F1

„Mick Schumacher készen áll az F1-re”

Gerhard Berger szerint a Formula-2 listavezetője szépen lassan felépítette magát eddig minden kategóriában és ha okosan csinálja, akkor az sem fog számítani, hogy ha nem lesz bajnok.

Egyelőre nem dőlt el, hogy 2021-ben kik lesznek az Alfa Romeo Formula-1-es pilótái, bár Fred Vasseur csapatfőnök azt már elejtette, hogy ha Kimi Raikkönen maradni akar, akkor ő maradhat - meglátjuk, hogy a finn szeretné-e folytatni, de ha igen, Antonio Giovinazzi ülése akkor sem lehet 100%-ig biztos. Az egyik jelölt az autóra mindenképpen Mick Schumacher: a hétszeres világbajnok fia vezeti a Formula-2-t és kiváló teljesítményével "lobbizik" azért, hogy előléptessék a királykategóriába.

schum



Most már többen úgy is gondolják, hogy ennek eljött az ideje - az egyik ilyen Gerhard Berger, a korábbi Formula-1-es pilóta. "Kedvelem Mick Schumachert. Lassan, de biztosan minden kategóriában a csúcsra küzdi magát és számomra ez fontos egy versenyzőnél. Az eszével és a kitartásával kell küzdenie a bajnoki címért és akkor az sem számít, ha végül csak második lesz. Én ezt látom Micnké lés ezt láttam Michaelnél is" - idézi Berger szavait a Speedweek.

"Szerintem ő már készen áll a Formula-1-re. Minden Michaelre emlékeztet benne,a hogy megy, ahogy néz, ahogy dolgozik - nagyon boldog lennék miatta és a családja miatt is, ha sikeres lenne az F1-ben."

Schumacher a hétvégén érett, taktikus versenyzést bemutatva hozta a nagyon értékes pontokat Mugellóban, ezzel átvette a vezetést a tabellán és hat versennyel a vége előtt nyolc ponttal vezeti a bajnokságot a másik Ferrari-fiatal, Callum Ilott előtt.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: