DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 8. szerda
F1

Sajtó: A Red Bullnak van nagyobb szüksége Verstappenre, mint fordítva

Hollandiában elég komolyan beleálltak a Red Bullba és a Hondába, mivel az eddigi kilenc versenyen háromszor is olyan műszaki gondja akadt Verstappennek, ami miatt kiesett a futamból.

Max Verstappen egyértelműen a legnagyobb kihívója a Mercedeseknek a 2020-as szezonban, már amikor nem történik semmi különös esemény, de most zsinórban a második versenyen hagyta őt cserben a technika.

A holland sajtóorgánumok keményen odaszóltak a Red Bullnak, mondván, nekik nagyobb szükségük van Verstappenre, mint a hollandnak a csapatára. Az eddig eltelt versenyek harmadán okozta technikai meghibásodás Max Verstappen kiesését.

A De Telegraaf újságírói szerint a Mercedes jobban üzemel csapatként, mint az osztrákok: „Nem csak a motorról van szó, a folyamatosan innovatív Mercedes már jobb autót is épített. Verstappen az egyetlen, aki rá tud ijeszteni Hamiltonra és Bottasra, még egy olyan alsóbbrendű autóval is, mint az RB16.”



„A Red Bullnak nagyobb szüksége van a 23 éves pilótára, mint fordítva. A problémák egyre csak tornyosulnak a Red Bull és a Honda előtt, ez a srác pedig nem hajlandó ezt elfogadni és nyomást fog helyezni a csapatra, még akkor is, ha nincs hová mennie, ezt mindenki tudja.”

Egy másik holland lap, az Algemeen Dagblad így értékelte a Toszkán Nagydíjon történteket: „Monza után Mugellóban is ugyanaz… Korai kiesés, miután egy vétlen ütközés történt Kimi Raikkönennel a kettes kanyarban. Viszont Max számára már korábban kezdődtek a problémák, aki már a start előtt panaszkodott a motor miatt.”

Nyolc szerelő dolgozott az autón perceken keresztül, miközben Andrea Bocelli arany torkából szólt az olasz himnusz Toszkánában. Úgy tűnt, időben sikerült megoldani a problémát, de Max mindössze 150 métert tudott jó tempóval megtenni. Káromkodva és üvöltve vágta ki a kormányt az autóból, majd visszasétált a paddockba, kiábrándultan. A lombardiai dráma után Toszkánában is katasztrófa érte a Red Bull versenyzőjét.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: