DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

Sajtó: A Red Bull érdeklődik Pereznél

Spanyol sajtóinformációk szerint a Red Bullnál is felmerült Sergio Perez szerződtetésének lehetősége - egyelőre csak érdeklődés szintjén van a dolog, de inoghat Alexander Albon ülése.

Túl sok lehetősége nem maradt 2021-re Sergio Pereznek, a mexikói Formula-1-es pilóta számára gyakorlatilag csak az Alfa Romeo és a Haas maradt reális opcióként, ha a sportágban akar maradni a következő szezonra. Felmerült azonban még egy olyan lehetőség, amely minden bizonnyal sokkal vonzóbb lehet Perez számára: mi is írtunk a legutóbbi Autósport és Formula Magazinban erről, most pedig spanyol lapértesülések szerint valóban elgondolkodott a mexikói szerződtetésén a Red Bull.

Dr. Helmut Markóék legutóbb úgy fogalmaztak, hogy hiába Pierre Gasly extra szezonja, egyelőre nem tervezik visszavinni őt az anyacsapathoz, inkább az Alpha Tauri vezéreként számítanának rá és bíznak Alexander Albonban. Az viszont egyértelmű, hogy Albon továbbra is fényévekre van Max Verstappentől és ha bármi komolyat szeretnének elérni a versenyeken, akkor ennél igenis közelebb kellene lenni a második számú pilótának Verstappenhez - nos, erre a feladatra tökéletesen alkalmas lenne Perez, aki rutinos, kellően gyors, megbízható, ráadásul pénzt is hozna, ugyanakkor Verstappen számára valószínűleg megoldható feladatot jelentene.

00120018_640



Szombaton a spanyol Movistar jelentette, hogy információi szerint múlt héten Perez kapott egy érdeklődő telefonhívást Christian Hornertől, erre pedig a Sky Sports is rákontrázott - ők meg is kérdezték Hornertől, hogy ez igaz-e, aki nem cáfolta a hírt, igaz, inkább kikerülte a kérdést. Szerinte vannak elérhető jó versenyzők, például Nico Hülkenberg - a Sky viszont saját forrásaira hivatkozva azt is hozzátette, hogy Horner már Perez menedzsmentjével is egyeztetett.

A csapatfőnök azt viszont azért hozzátette az újságírói kérdésre, hogy Albon prioritást élvez, ha ő jól teljesít, akkor marad - a Movistar úgy tudja, hogy a következő pár hét lesz döntő ebben a témában, most kell megmutatnia magát a brit-thai fiatalnak.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: