DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Red Bull: Jobbak vagyunk a Mercedesnél

Dr. Helmut Marko szerint amiatt csalódottak igazán, mert Verstappen motorhibája nélkül megnyerhették volna a Toszkán Nagydíjat - a gond azonban ugyanaz volt, mint Monzában.

Érthetően rendkívül csalódott volt dr. Helmut Marko, a Red Bull tanácsadója amiatt, hogy Max Verstappen már a rajtnál kiesett a Toszkán Nagydíjon - Alexander Albon ugyan a dobogóra ért fel végül, de Marko szerint Verstappennel reális esélyük lett volna a győzelemre is. A káoszba hajló futamból viszont a holland teljességgel kimaradt: már a rajt előtt gondjai voltak az autójával, amit a Red Bull nem tudott megoldani, erre jött rá az, hogy a rajt után bele is keveredett az első ütközésbe, így ki kellett állnia.

bulls



"Ez természetesen nagyon lehangoló számunkra, mert meglett volna a sebességünk és könnyedén megelőzhettük volna Hamiltont. Ha pedig megnézzük a Mercedes gumikopását, meg is nyerhettük volna a futamot" - mondta a mugellói verseny után Marko a német sajtónak. Verstappen parádésan rajtolt, meg is előzte volna Hamiltont, de lelassult az autó, majd az egyes kanyar után jött az ütközés és már nem volt tovább.

"Sok balszerencsénk volt most az autóval, a Honda már vizsgálja a problémát, ami úgy tűnik, hogy ugyanaz volt, mint Monzában. Természetesen azt remélem, hogy legközelebb minden normálisan alakul, mert határozottan azt hisszük, hogy jobbak vagyunk a Mercedesnél" - tette hozzá meglehetősen magabiztosan Marko.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: