DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Hamilton elszédült, Bottas csalódott

Két versenymegszakítás sem tudta kivenni a Mercedes kezéből a Toszkán Nagydíj első két helyezését. Hamilton a kihívásokról, Bottas a kiábrándultságról beszélt a leintést követően.

Szeptember a kaotikus nagydíjakról szól a Formula-1-ben. Az elképesztő Olasz Nagydíj után a Toszkán GP-t két versenymegszakítás és nyolc autó kiesését követően két és fél óra után intették le, ám az őrületre a Mercedes mintha immunis lenne: Lewis Hamilton és Valtteri Bottas az időmérőn elért sorrendjüknek megfelelően az első-második helyen értek célba. Bár Bottas a rajtot követően átvette a vezetést a hibázó Hamiltontól, a brit az első piros zászló utáni állórajtot kihasználva visszautasította maga mögé ellenfelét, akit a verseny végéig ott tudott tartani. Bottas a leintést követően érthető módon kiábrándultan nyilatkozott.

 ham-win-toszkan



„Csalódott vagyok, mert álomszerűen kezdődött a versenyem. Nagyon jó volt a rajtom, és az újraindítást követően is meg tudtam tartani az első helyet. A másodiknál aztán elveszítettem a vezetést. Ennyi volt. Nyomom tovább, próbálok jobb lenni. Egyszer én is jól járhatok” – értékelt röviden.

Hamilton eközben megszerezte karrierje 90. F1-es futamgyőzelmét, így egyetlen egyre megközelítette Michael Schumacher rekordját. „Szédítő volt ez az egész. Három verseny egy nap alatt, hihetetlenül kemény volt. Ez a pálya nagyszerű, de a hőség, az a sok újraindítás, nagyon nehéz volt. Valtteri egész hétvégén jó tempót diktált. Az első etapomon jól bántam a gumikkal, nem volt szükségem a cserére, de Valtteri problémája miatt muszáj volt. Az utolsó etapomat használt közepeseken teljesítettem, és nem tudtam, mennyit fognak bírni. Időnként, amikor kíméltem a szettet, hirtelen utolért [Bottas]. Végig keményen nyomta. A szívem csak úgy pumpál, őrület a kilencvenedik futamgyőzelmemet ünnepelni” – nyilatkozta a leintést követően az idén hatodik győzelmét ünneplő pilóta.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: