DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

Sainz felhúzta magát Perez kirúgásán

A spanyol F1-es pilóta szimpatizál a Racing Pointtól menesztett Sergio Perezzel. Ő maga is járt már hasonló helyzetben, és dühíti, hogy az F1-et ennyire befolyásolja a politika.

Szerdán este érkezett az egyes pletykák szerint elkerülhetetlen bejelentés, miszerint Sergio Perez év végén távozik a Racing Pointtól, hogy helyet kapjon Sebastian Vettel. A mexikói pilóta élő szerződéssel rendelkezett, és az évek során stabil teljesítménnyel szerzett értékes pozíciókat az istálló számára, ezért Carlos Sainz kissé felhúzta magát a helyzeten. Igazságtalannak tartja a csapat döntését.

sainz-portre-20201



„Checo menesztése példázza, hogy az F1-ben nem minden a teljesítményről szól, inkább mások érdekei határozzák meg, ki megy és ki marad. A teljesítményét tekintve nincs okuk elengedni a Racing Pointtól, de az F1 más érdekeiről is szól. Ő mentette meg a csapatot a csődtől, és pont akkor nem akarják vele folytatni, amikor végre egy ütőképes autóval rendelkezik. Ez dühítő, mert jó a kapcsolatom vele, és pilótaként tisztelem őt. Mindez emlékeztet minket arra, milyen ez a sport, de ezt mi választottuk, szóval el kell fogadnunk. Remélem, hogy Checo talál egy számára motiváló helyet” – idézte őt a PlanetF1.

Sainz a saját múltjából is fel tud idézni egy olyan helyzetet, ami Perez menesztésére hasonlít. 2015-ben abban a reményben debütált a Toro Rosso istállójánál, hogy egyszer a Red Bull egyik pilótájává nevezik ki. Azonban a harmadik szezonjában nem előléptetés, hanem egy csapatváltás várt rá, miután kiderült, az előléptetést nem neki szánják. 2017-ben négy futammal a szezon vége előtt a Renault-hoz ültették át, ahonnan azóta sem tért vissza a Red Bull kötelékébe.

„Nekem is voltak hasonló pillanataim. Ezeknek a bizonytalan, politika által befolyásolt helyzeteknek semmi közük a teljesítményhez, és ez az F1 azon területe, ami a legkevésbé szól a sportról. Nincs olyan pilóta, aki szeretné ezt” – tette hozzá kissé keserűen. 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: