DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 23. kedd
F1

A Racing Pointnál mindenkinek van valami baja

Sergio Perez még mindig bosszús a büntetés miatt, ráadásul az új fejlesztéseket is csapattársa kapta meg, míg Lance Stroll két-három rajthely elúszását is Esteban Ocon balesetének tulajdonít.

A Racing Point versenyzői a 6. és a 7. helyen zárták a Toszkán Nagydíj időmérőjét, amelyen Perez fél tizedmásodperccel gyorsabb volt csapattársánál, ám a vasárnapi futamon mégis mögüle kell majd rajtolnia. Mivel a mexikói egy rajthelyes büntetést kapott a Kimi Raikkönennel való pénteki ütközés miatt, a két Racing Point helyet cserél a rajtrácson.

perezz_1



„Bőven lesz miért harcolnunk holnap, főleg egy jó rajttal és jó stratégiával. Annak örülök, hogy legalább a csapattársammal szemben veszítek egy pozíciót, de akkor is túl szigorúan vélem ezt a büntetést, ismerve, hogy milyen a bokszkijárat kialakítása” – morgolódott még mindig az egy nappal ezelőtti események miatt Perez az időmérő után, akit a csapat által Mugellóba hozott komolyabb fejlesztési csomag hatékonyságáról is megkérdeztek.

„A fejlesztések egyelőre csak az egyik autó számára készültek el, így ezt Lance kapta meg, de a következő hétvégén már én is használni fogom. De jónak tűnnek az adatok, így remélhetőleg segít majd abban, hogy közelebb kerüljünk a Red Bullhoz.”

Az egyéni tabella előkelő, negyedik helyén álló Stroll úgy érzi, ezen az időmérőn is kijárt volna neki ez a helyezés, ám végül Ocon balesetének egyik legnagyobb vesztese volt, hiszen elmondása szerint komoly köridőjavítás volt kilátásban számára.

„Nem mondanám, hogy túlságosan jó volt, hiszen a végén a sárga zászló miatt nem tudtam befejezni a köröm. Pedig úgy nézett ki, hogy sokat javíthatok vele, és az 5., vagy akár a 4. hely is elérhető lett volna” – mondta a Sky Sports kérdésére Stroll, aki ideális esetben már a rajtnál szeretné elkapni az előle rajtoló Charles Leclerc-t.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: