DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Pereznek tudnia kellett a tárgyalásról

A Racing Point csapatfőnöke szerint Pereznek tisztában kellett lennie azzal, hogy Vettel miatt veszélybe került az ülése. A mexikóit dicséri, hogy eddig tartott választani kettejük közül.

Szerdán este robbant az F1-es hírbomba, miszerint a Racing Point év végén annak ellenére megválik Sergio Pereztől, hogy a mexikói pilóta élő szerződéssel rendelkezik a következő szezonra. A döntésről sütött, hogy Sebastian Vettel számára kedvez, akiről hónapok óta pletykálták, hogy tárgyalásokat folytat a rózsaszín istállóval. Perez elmondása szerint szerdán egy telefonhívás során közölték vele, ennyi volt, ám a csapatfőnök szerint a pilótának tudnia kellett a háttérben zajló tárgyalásról, így nem érhette meglepetésként a menesztés híre.

 pereu-portre-20202



„Az egész folyamatról tájékoztattuk a menedzserét, Juliant [Jakobi]. Tisztában volt vele, hogy mi történik. Amit nem tudott, hogy pontosan milyen döntés született, hiszen az akkor még nem született meg. Erről szerdán szerzett tudomást” – magyarázta Otmar Szafnauer.

A jövőre Aston Martinná váló istálló csapatfőnöke elárulta, nehéz volt Perez és Vettel közül választani, ami a mexikói teljesítményét dicséri. „Két nappal ezelőtt döntöttünk. Nem volt könnyű, mert Sergio nagyszerű versenyző, és jó szolgálatot tett. Gyors, a futamokon biztos a keze, nem vét hibákat és pontokat szerez. Őt dicséri, hogy ennyi ideig tartott eldönteni, egy tapasztalt négyszeres világbajnokkal, vagy vele folytassuk. Az Aston Martin érkezésével úgy érzem, összességében jó döntés Sebastian tapasztalatára szavazni, mert egy az élmezőnyt megcélzó csapatnak erre van szüksége. Úgy gondolom, helyesen cselekedtünk” – idézte őt a Motorsport.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: