DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 23. kedd
F1

Norris: Belülről ijesztőbb volt a baleset

A McLaren brit versenyzője annak dacára is örül neki, hogy kavicságy van a pálya sok szegletében, hogy emiatt még falnak is csapta autóját. Szerinte ilyennek kellene lennie a Formula-1-nek.

Mivel Mugellóban kicsik a bukóterek, ezért a legkisebb hiba is komoly következményekkel járhat, és ezt saját bőrén tapasztalta meg a második szabadedzésen a McLaren fiatal pilótája, Lando Norris.

Valamivel több, mint fél óra elteltével a brit versenyző szélesre vette a Poggio Secco kanyar kijáratát, így – sokakkal egyetemben – megcsípte a sóderágyat, csakhogy Norrisnak nem volt szerencséje, elvesztette autója irányítását és a falnak csapódott.

Lando Norris mindezek ellenére is úgy érzi, hogy így kellene kinéznie minden F1-es pályának, mert így kevesebb a lehetőség egy-egy hibára: „Amennyire gyűlölöm, hogy kavicságy volt a pálya szélén, annyira örülök is neki, nég akkor is, ha ütköztem és összetörtem az autót” – idézi a britet a Motorsport Week.

„Jobb ez így, sokkal trükkösebb, sokkal nagyobb a kihívás és ez mindenhol így kellene legyen. Nem ez a legjobb forgatókönyv, de néha megesik. Az igazat megvallva az autóban ülve ijesztőbb volt ez a baleset, mint kívülről, de azon túl, hogy megsérült a kormánymű és talán az autó hátulja, nincs komolyabb baj.”

 

„Nem gondolom, hogy megsérült volna a padlólemez, vagy a szárnyak, nyilván az első szárnyat leszámítva. Nem menthetetlen a helyzet, járhattam volna sokkal rosszabbul is. Egy kis hibáért komoly árat fizettem, de még így is szerencsésnek mondhatom magam.”

A két McLaren csak a 13-14. helyet szerezte meg a második szabadedzésen, így Norris kiemelte, hogy javulniuk kell, mert nem ebben reménykedtek és sajnálja, hogy elúszott számára a hosszútávú etap gyakorlására szánt idő is.

„Sajnálatos módon emiatt nem próbálhattam ki az autót, hogy tele tankolva hogy viselkedne, de most már ez van, holnapra kell készülnünk. Arra számítottunk, hogy ettől erősebben kezdjük majd a hétvégét, de nem jelenthetném ki, hogy rossz az autó, vagy lassúak vagyunk, egyszerűen csak nem találtuk eddig a megfelelő beállításokat.”

„Talán nem vagyunk olyan versenyképesek, mint amire számítottunk, főleg a többi csapat tempójához viszonyítva, így már csak ezért is nagy munka áll előttünk” – fogalmazott Norris.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: