DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
F1

Hamilton nagyon örül Vettel szerződésének

A Mercedes brit F1-es pilótája szerint Vettel tapasztalatának óriási jelentősége van, úgyhogy jól döntött az Aston Martin -. tudta, hogy ez lesz a dologból, mert ez volt a jó irány Vettel számára.

Ahogy szinte mindenkit, úgy Lewis Hamiltont is megkérdezték a Toszkán Nagydíj csütörtöki sajtótájékoztatóján (amelyen a Formula.hu is részt vett) arról, hogy mit gondol Sergio Perez Racing Pointtól való távozásáról és Sebastian Vettel Aston Martinhoz szerződéséről. A hatszoros világbajnok örömmel fogadta, hogy a német pilóta talált magának egy ülést, amely ráadásul egy gyári csapathoz tartozik.

"Őszintén szólva azt gondoltam, hogy ez lesz számára a megfelelő irány, amerre mehet. Gondoltam, hogy ez fog történni" - reagált a témára Hamilton- "Nagyon örültem neki, amikor ezt hallottam, mert ennek a csapatnak van egy új tulajdonosi köre, már most nagy lépéseket tettek előre a teljesítményt tekintve és ezen a téren továbbra is javulni fognak."

hap



"Lehet, hogy én elfogult vagyok ebben a témában, de hiszem, hogy a tapasztalatnak óriási szerepe van. Sebnek nyilvánvalóan nehéz időszaka volt a Ferrarinál, de ő egy négyszeres világbajnok, aki a megfelelő irányba tudja kormányozni a csapatot az autó fejlesztését illetően. Ezt szerintem sosem lehet készpénznek venni, úgyhogy ez egy nagyszerű lépés a csapat számára" - magyarázta a véleményét.

Ami pedig Perezt illeti: "Nyilvánvalóan sajnálom Sergiót, de ő egy remek pilóta és biztos vagyok benne, hogy lesznek más lehetőségei."

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: