DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Ross Brawn is magasztalja Gaslyt

A pályafutása első F1-es győzelmét megszerző francia pilóta hosszú utat járt be és Brawn vasárnap is Sainzra fogadott volna - Gasly azonban szerinte tökéletes, fenomenális munkát végzett.

Parádés futamot hozott a hétvégi Olasz Nagydíj, ezzel pedig Ross Brawn, a Formula-1 motorsport-igazgatója is egyetért - a szokásos futamösszegző írásában külön kitért Carlos Sainz és Pierre Gasly csatájára, a francia szenzációs győzelmére és arra, hogy az új generáció megint letette a névjegyét.

gázsi



"Én Carlos Sainz győzelmére voksoltam, amikor Lewis Hamilton megkapta a büntetését, de alábecsültem azt, hogy Pierre Gasly milyen gyönyörű versenyt futott. A vasárnapi futam megmutatta, hogy a Formula-1 milyen fényes jövő előtt áll. El tudjuk képzelni azt az izgalmat, amikor Pierre Gasly, Carlos Sainz és Lance Stroll győzelemre esélyes autókban ül? Lance hibáztatja magát a lassú újraindítás miatt, de kiváló futamot produkált, Carlos pedig ugyan frusztrált volt az elmaradt győzelem miatt, de megint megmutatta a tehetségét, el fog jönni az ő ideje" - írta Brawn.

"Pierre nagyon hosszú utat járt be azóta, hogy a Red Bull lefokozta és visszaküldte a Toro Rossóhoz, ami azóta Alpha Tauri lett - az első győzelme ennek a jutalma. Ő egy nagyon kemény karakter. Egy ilyen komoly visszalépés után így felállni különleges dolog - kitalálta, hogy miben kell fejlődnie, aztán meg is csinálta, amit kellett. Egy rossz lépést sem tett vasárnap, akkor sem, amikor Carlos elkezdte megközelíteni, tökéletesen vezette az autóját. Egy ilyen esés után egy pilóta vagy összeomlik, vagy talál magában plusz energiát és visszatér - ő egyértelműen az utóbbit csinálta. Fenomenális munka!" - dicsérte Gaslyt.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: